Bozankaya-Sileo contestă rezilierea de către Primăria București a contractului pentru 100 de troleibuze

Bozankaya-Sileo contestă rezilierea de către Primăria București a contractului pentru producția a 100 de troleibuze încheiat în 15 aprilie 2020.

Concernul a câștigat licitația publică în vederea producției și livrării a 100 de troleibuze pentru STB, anunțată de către Primăria București în SEAP.

Conform contractului încheiat cu Municipiul București, concernul turco-german avea obligația ca livrările de troleibuze să demareze în ianuarie 2021.

Parte a contractului, compania a prezentat primăriei certificarea RAR a omologării vehiculelor sale pe teritoriul României.

Totuși, Primăria București a considerat ca nefiind suficientă recunoașterea de către RAR a omologării internațioanale și a solicitat Bozankaya-Sileo să prezinte o extensie care să permită înmatricularea imediată pe teritoriul României a troleibuzelor.

Cu toate că solicitarea primăriei depășea cadrul contractual, compania a venit cu această extensie, dar, datorită contextului pandemic, furnizarea certificatului suplimentar a fost întârziată.

La 29 septembrie 2020, municipalitatea, condusă de un nou primar, a notificat rezilierea contractului, afirmând că certificatul suplimentar nu a fost livrat în termenul stabilit.

La acea dată mai erau încă 4 luni până la data de livrare convenită prin contract a primului troleibuz.

Primăria riscă să piardă finanțarea pentru troleibuze

Prin menținerea rezilierii contractului, Primăria București riscă să piardă finanțarea de 200 milioane euro acordată din Fondul Pentru Mediu special pentru aceste troleibuze.

Toate cele 100 de troleibuze trebuie fabricate, livrate și plătite până cel târziu la 31 decembrie 2021, iar o nouă achiziție publică nu poate fi efectuată în timp util.

Vehiculele Bozankaya-Sileo sunt utilizate în transportul public din numeroase orașe europe

Troleibuzele și tramvaiele Bozankaya, precum și autobuzele electrice sunt utilizate în prezent în sistemele de transport public din multe orașe și metropole din Asia și Europa.

Bozankaya a realizat, de asemenea, proiecte majore la nivel mondial, colaborând cu cele mai importante companii din lume, inclusiv MAN, Alstom, Siemens și Bombardier.

Unul dintre cele mai lăudate este „Bangkok Green Line Metro Train” din Thailanda.

- publicitate -