Bosch România a înregistrat vânzări de peste 2,2 miliarde lei în 2020

Bosch a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde lei (448 de milioane de euro) în România, o creștere de 3% față de anul precedent.

Vânzările totale nete, de 6,8 miliarde lei (1,4 miliarde euro) au rămas la un nivel similar cu cel al anului anterior.

Bosch a investit în România aproximativ 487 de milioane lei (100 milioane euro) în anul 2020, în special pentru a continua dezvoltarea unităților de producție din Cluj și Blaj.

Fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj și-a mărit capacitatea de producție și de depozitare, investind peste 85 milioane euro în 2020.

În această unitate, Bosch produce, din 2013, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și asistență la condus și parcare.

De la deschiderea sa, fabrica Bosch din Cluj a furnizat clienților internaționali peste 250 de milioane de piese auto de înaltă calitate.

Extinderea activităților de dezvoltare în România

În prezent, aproximativ 1.000 de angajați lucrează la Centrul de Inginerie din Cluj, iar Bosch intenționează să-și extindă campusul software cu o a doua clădire.

Noua clădire modernă de birouri, care va fi finalizată, conform planului, în 2023, va fi conectată la facilitățile existente.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...