Bosch incepe angajarile pentru fabrica din Cluj

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Grupul Bosch, care are in constructie o fabrica la Cluj, anunţă faptul că va începe să caute ingineri cu diferite specializări şi personal din domeniul economic şi administrativ pentru noua unitate.

 

Posturile libere sunt afişate pe site-ul companiei, www.bosch.com.ro, la secţiunea „Cariere“, şi pe două site-uri importante, specializate pe recrutarea candidaţilor: www.bestjos.ro şi www.ejobs.ro.

Până la sfârşitul anului viitor, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, atât în domeniul producţiei şi cercetării, cât şi în cel administrativ. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.

Deoarece lucrările de construcţie avansează conform planului, urmând a fi finalizate în a doua jumătate a anului 2013, Bosch anunţă demararea angajărilor.

„Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important, urmând ca aici să se construiască atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto. Bosch acordă o mare importanţă pregătirii angajaţilor săi, iar posturile pe care dorim să le ocupăm presupun perioade diferite de adaptare şi training. Întrucât poziţia de inginer necesită o perioadă de acomodare şi de training mai îndelungată, vom începe căutările pentru aceste poziţii. Într-o primă fază căutăm ingineri atât pentru centrul de cercetare şi dezvoltare de la Cluj, cât şi ingineri pentru unitatea de producţie, aceştia urmând să fie trimişi pentru şcolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franţa sau Ungaria“ a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentanta grupului Bosch în România.

Într-o primă fază, cea de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei oraşe: Bucureşti, Blaj şi Timişoara.

În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, dar şi prin BSH Electrocasnice SRL (din 1999).

Din 2005, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto.

Din 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. La începutul anului 2012, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România a ajuns la circa 1.400 de persoane.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...