Bosch echipează tramvaiele din Iași cu un sistem anticoliziune frontală

Finalizarea proiectului este preconizată pentru vara anului 2025

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a municipiului Iași cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală, Tram Forward Collision Warning (TFCW).

Sistemul asistă vatmanii în situații critice în traficul urban prin avertismente sonore și vizuale. Bosch Engineering va fi responsabil de livrarea, instalarea sistemului și instruirea conducătorilor de tramvai.

TFCW, sistemul de avertizare anticoliziune pentru tramvaie de la Bosch Engineering este utilizat în întreaga lume din 2017. Acesta are trei componente, care funcționează împreună.

O cameră multifuncțională monitorizează liniile de tramvai și detectează obiecte precum pietoni, vehicule și bicicliști, iar un senzor radar detectează obstacolele chiar și în condiții dificile, cum ar fi ceață, ploaie și întuneric.

De asemenea, primește informații de la cameră, le verifică și le compară cu parametri precum viteza și distanța. Toate aceste informații merg în unitatea de control feroviar, care asigură interfața dintre componentele Bosch și sistemele tramvaiului.

Dacă există un risc iminent de coliziune, sistemul avertizează vatmanul atât vizual, cât și acustic. Într-o etapă viitoare de dezvoltare, sistemul ar putea chiar să frâneze automat dacă conducătorul nu reacționează.

CITEȘTE ȘI: CFR vrea să modernizeze calea ferată dintre Ploiești și Iași – frontieră

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...