Bitcoin a avut cea mai proastă săptămână din 2023 după o mișcare a lui Elon Musk

Bitcoin a ajuns săptămâna trecută la cel mai scăzut nivel din 2023, de la aproximativ 29.000 de dolari joi până la sub 25.000 de dolari, o scădere de aproape 14%.

Prețul s-a stabilizat oarecum după vânzările inițiale și acum se tranzacționează în jurul valorii de 25.700 USD. Ether a înregistrat o evoluție similară, deși mai redusă, fiind în scădere cu 9%.

ETH a ajuns la 1.810 USD, înainte să scadă până la 1.600 USD, joi, pe platforma eToro. Totuși, prețul s-a stabilizat și acum se tranzacționează în jurul valorii de 1.650 USD.

Principalul motiv de scădere a valorii de tranzacționare a criptoactivelor a fost decizia companiei SpaceX, deținută de Elon Musk, de a-și vinde toate rezervele de Bitcoin.

La nivel macro-economic, scăderea poate fi explicată și prin faptul că randamentele obligațiunilor au atins maximele din ultimii 15 ani sau îngrijorarea cu privire la evoluția pieței imobiliare și a economiei din China.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 a redus cu 3,9 trilioane dolari valoarea primelor 100 de companii

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...