Birourile post-pandemice trebuie regândite pentru a include spații diferite

Angajații români consideră că biroul trebuie regândit pentru a crea spații diferite care să le ofere mai multă flexibilitate și posibilități multiple de lucru.

În același timp, 60% cred că e nevoie de tehnologii avansate care să îmbunătățească igienizarea în spațiile de lucru și, implicit, să limiteze riscurile pentru sănătate.

Peste 45% dintre respondenții unui studiu Genesis Property consideră că birourile trebuie să ofere spații largi, cu birouri de tip open-space.

Alți 43% se așteaptă să includă și zone flexibile de lucru, de tip cafenea sau inspirate din spații de co-working.

72% consideră că e nevoie și de spații închise, cu capacitate adaptată nevoilor de colaborare.

Astfel, cafeneaua-birou, zonele liniștite dotate cu fotolii sau canapele confortabile, spațiile izolate de tip cabină telefonică s-ar putea regăsi în tot mai multe birouri în viitor.

Angajații care au revenit la birou consideră că spațiile de lucru ar trebui dotate cu tehnologii noi care să îmbunătățească igienizarea spațiilor de lucru și să limiteze riscurile pentru sănătate la birou.

Astfel, aproximativ 95% dintre angajații care au răspuns sondajului confirmă nevoia pentru mai multe tehnologii inovatoare în clădirea lor de birouri.

Alți 80% cred că ar fi util să existe și ecrane digitale care să afișeze indicatori de stimulare a imunității.

70% cred că în clădirile de birouri este nevoie de o zonă special concepută, complet echipată și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de izolare.

- publicitate -