Biroul ca acasă: 4 idei pentru a face spațiul de lucru mai confortabil pentru echipa ta

Cooptarea în companie a unor oameni talentați nu depinde numai de oferta financiară. În ultimii ani, oamenii caută joburi care să le ofere flexibilitate, oportunități de dezvoltare, dar și spații atractive și confortabile. Tocmai de aceea, în articolul de mai jos, ai câteva idei prin care poți face spațiul de lucru mai confortabil.

Ce spun statisticile despre nevoia angajaților de a se întoarce la birou

După cum bine știm, munca de acasă a devenit noua normalitate pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, cele mai recente statistici arată o nevoie ridicată a angajaților de a se întoarce la birou. Cel mai recent studiu efectuat de către Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor, arată că aproape 70% dintre angajații din Generația Z susțin că au nevoie de cel puțin 3 zile pe săptămână la birou, iar 62% lucrează deja full time de la birou. Numărul mare al celor care preferă un model de lucru hibrid se datorează faptului că aceștia își doresc să îmbine flexibilitatea muncii de acasă cu beneficiile muncii la birou. Tendința mai subliniază și importanța unui spațiu de lucru care să încurajeze prezența fizică, care să fie cât mai confortabil și primitor posibil.

4 idei pentru a face spațiul de lucru mai confortabil pentru echipa ta

Așa cum am specificat mai sus, există deja tendința multor angajați de a reveni la birou. Motivele sunt multe, iar printre ele se numără inclusiv spațiul de lucru confortabil, atractiv și interactiv. Acest spațiu îmbunătățește productivitatea, dar contribuie și la starea de bine a angajaților. Cum poți crea un astfel de spațiu? Iată patru idei cu care poți începe.

Încurajează membrii echipei să-și personalizeze spațiul de lucru

Din ce în ce mai multe companii își încurajează angajații să-și personalizeze spațiul după bunul plac. Astfel, poți crea spații dedicate în care angajații să pună fotografii cu obiective, viziuni care îi inspiră, citate sau imagini care îi motivează. Poți alege și să aducă fiecare propriile creații sau fotografii. Personalizarea spațiului de lucru ajută la crearea unui sentiment de „acasă” la birou, crescând atașamentul emoțional al angajatului.

Alege mobilierul ergonomic

Alegerea unui mobilier ergonomic nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate. Scaunele ajustabile, mesele de lucru reglabile pe înălțime sau suporturile pentru monitor reduc tensiunea oculară. În plus, ele vin în sprijinul unei posturi corecte, adecvate, care previne apariția durerilor de spate. Așadar, o astfel de alegere demonstrează grija față de binele psihic și fizic al angajaților, oferindu-le condiții de muncă sigure. 

Creează spații de relaxare și deconectare

Printre lucrurile pe care cei mai tineri angajați le caută la un job se numără și spațiile de relaxare și de deconectare pe care compania le pune la dispoziție. Amenajarea unor astfel de spații, fie că este vorba despre o zonă de relaxare, o bibliotecă sau o terasă exterioară, poate îmbunătăți semnificativ starea de bine a angajaților. Aceste zone permit angajaților să ia pauze de hidratare, să socializeze sau, pur și simplu, să se relaxeze.

Încurajează bunăstarea prin facilități extra

Un sondaj realizat de către Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă arată că din ce în ce mai multe companii au început să promoveze un stil de viață sănătos în rândul angajaților. Astfel, au început să creeze spații dedicate mișcării sau sportului, să organizeze sesiuni de yoga sau chiar să aleagă sediul biroului în zone cu multă verdeață. Aceste inițiative creează și un sentiment de comunitate și apartenență la locul de muncă.

Iată, așadar, cum o companie poate transforma spațiul de lucru într-unul care încurajează productivitatea și, de asemenea, sporește satisfacția și starea de bine a angajaților.

- Publicitate -

Bugetul pentru începerea școlii poate ajunge și la 2.000 de euro

Începerea școlii ajunge să coste între 1.000 și 2.000 de euro, după ce, pe lângă rechizitele obișnuite, tot mai...

Industria de media și divertisment locală va crește anul acesta cu doar 2,5%

Industria de media și divertisment din România ar urma să crească cu 2,5% în acest an, comparativ cu 2023,...