Birou mai luminos: 3 trucuri care funcționează

Este binecunoscut faptul că resursa umană reprezintă elementul care contribuie în mod esențial la succesul oricărei companii.

Amenajarea spațiului de lucru este foarte importantă pentru siguranța și confortul angajaților, de aceea vă prezentăm în continuare cele mai bune idei pentru birouri luminoase, cu atmosferă plăcută și motivantă:

Alegeți birouri cu ferestre termopan de mari dimensiuni

Cel mai important aspect pe care să-l aveți în vedere la alegerea unui birou este să aibă ferestre mari, care să ofere lumină naturală din belșug, pentru că aceasta este cea mai sănătoasă sursă de lumină, ideală pentru orele lungi de lucru în fața monitorului, pentru întâlniri de afaceri sau alte activități profesionale.

Clădirile de birouri moderne sunt recunoscute prin ferestre panoramice, care ocupă suprafețe impresionante, de la podea până la tavan.

Ca să beneficiați de aceste spații tip acvariu trebuie să colaborați cu un producător de sticlă termopan care să realizeze un proiect constructiv complet, de la A la Z, astfel încât să fie respectate toate condițiile de siguranță în utilizare.

Găsiți acum la producători noile ferestre cu 3 garnituri, față de 2 cât au majoritatea ferestrelor, cu profil de 74mm și 6 camere la interior, care asigură o eficiență energetică superioară și o izolare termică mai bună pe toată durata anului. 

Aveți la dispoziție pachete de geam triplu cu sticlă ce asigură control solar optim și permit menținerea temperaturii potrivite în toate birourile, indiferent de amplasare.

Prin combinarea de sticlă 4 anotimpuri (4S) cu sticlă Low Emissivity (Low-E) se obține accesul neîngrădit la lumină naturală și se asigură temperaturi plăcute, atât vara, când se menține o atmosferă răcoroasă, cât și în anotimpul rece, pentru că izolația termică este cu 30% mai bună decât la un vitraj dublu obișnuit.

Se evită astfel pierderile de căldură, care apar frecvent în birourile de tip open space sau în spațiile proiectate pentru coworking. Angajații se vor bucura de același confort, chiar dacă lucrează în apropierea ferestrelor sau lângă ușile exterioare.

Compartimentați spațiile de lucru cu uși termopan culisante 

Un birou este mai luminos atunci când are, pe lângă ferestre generoase, uși culisante cu suprafețe vitrate de mari dimensiuni.

De aceea, o idee excelentă este să înlocuiți modelele clasice cu uși termopan care pot să acopere tot spațiul de acces, pentru că sunt disponibile în structuri  de până la 650 x 290 cm pe cadru alb și 650 x 260 cm pe cadru colorat și din aluminiu.

Prin aceste uși vor circula multe persoane în fiecare zi, așa că riscul de accidentări trebuie redus la zero.

De aceea este recomandată montarea de sticlă laminată, pentru că este mai rezistentă la lovituri, iar în caz de spargere împiedică împrăștierea cioburilor, datorită foliei de protecție din interior.

Pentru că birourile sunt spații cu trafic intens, este bine să alegeți uși culisante cu sisteme anti-strivire care previn deteriorarea ușilor și lovirile accidentale.

Accesibilitatea va fi îmbunătățită prin montarea de praguri îngropate, astfel  persoanele cu dizabilități vor putea utiliza ușor aceste uși, care vor asigura nu doar luminozitate sporită, ci și un confort suplimentar.

Mobilați biroul în stil minimalist

Atmosfera luminoasă, aerisită a biroului este realizată și prin alegerea unor piese de mobilier moderne, în stil minimalist, care să nu încarce spațiul în mod inutil și să lase loc destul pentru acces și pentru crearea unor zone deschise, unde să fie amenajate lounge-uri de relaxare.

Mobila de birou trebuie să fie funcțională și ergonomică, iar nuanțele recomandate sunt alb, crem sau bej, cu accente vii de roșu sau portocaliu, pentru o cromatică veselă și optimistă.

Una dintre tendințele anului în materie de design interior pentru birouri este utilizarea unor piese de mobilier transparent din sticlă și plexiglas, mai ales scaune, rafturi, măsuțe de cafea și desk-uri de recepție. Amenajările interioare cu astfel de texturi inovative sunt foarte apreciate și conferă birourilor luminozitate, stil și personalitate.

Inspirați-vă din sugestiile prezentate, căci sunt soluții eficiente pentru un spațiu de lucru mai luminos, în condiții optime de siguranță și izolare termică.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...