Biletele de avion au fost cu 20% mai scumpe în luna iulie a acestui an

Trending

În luna iulie, biletele de avion pentru călătoriile din timpul verii au fost cu 20% mai scumpe anul acesta față de aceeași perioadă din 2021, arată datele platformei Kiwi.com.

Această creștere este valabilă până în luna august, pe când pentru lunile din toamnă, prețurile biletelor de avion vor scădea cu 12.6% în septembrie, și cu 34.4% în octombrie-noiembrie. 

Chiar dacă prețurile biletelor de avion sunt în creștere, românii călătoresc intens în lunile de vară din 2022, iar numărul rezervărilor pe Kiwi.com depășește totalul volumelor din vara lui 2021 cu 18.2%.

Destinațiile preferate de turiștii români rămân țările europene Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia și Franța.

De altfel, la nivel global, românii sunt printre naționalitățile care călătoresc cel mai mult, ocupând locul 6, după francezi și germani, dar înaintea americanilor sau spaniolilor. 

Lipsa de personal din aeroporturi creează mari probleme turiștilor

Anulările de zboruri, cauzate de lipsa personalului, au făcut ca în lunile iunie și iulie 2022, Kiwi.com să înregistreze o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene care operează în România de 4.09%, față de 1.39% în lunile aprilie și mai. 

De asemenea, există o creștere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor. Comparativ cu 3.63% în lunile aprilie și mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4.58%. 

Este de așteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru lunile octombrie și noiembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1.65%, iar pasagerii de 2.71%. 

CITEȘTE ȘI: Festivalurile au adus zboruri pline și creștere a numărului de bilete de avion vândute spre Cluj-Napoca

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești