Bilanțul Regatta cu privire la piața imobiliară în 2013

sursa foto: mediafax.ro
sursa foto: mediafax.ro

Regatta Real Estate a realizat un prim bilanț pe anul 2013, care să reflecte situația pieței imobiliare pentru anul care a trecut. 

Bilanțul, efectuat pentru zona de rezidențial, arată că, în pofida crizei economice care nu s-a încheiat deocamdată, în piața imobiliară internă există încă cerere pentru imobile catalogate drept “lux”, în zone binecunoscute pentru acest lucru, precum: Dorobanți, Kiseleff sau Aviatorilor, la un preț corect.

Noutatea adusă de 2013 a fost un anumit echilibru pe care piața l-a cunoscut, prin faptul că, în ultimul an, preturile au stagnat, ceea ce se traduce, pentru specialiști, într-un  preț corect al proprietăților. Practic, ceea ce se constată este faptul că s-a ajuns la un prag minim al prețurilor care, cel puțin teoretic, nu mai au cum să scadă.

Din acest punct de vedere, vânzătorii care țin încă la preț, au și vor avea din ce în ce mai mult dificultăți în a-și vedea scopul atins, acela de a-și vinde imobilele. În schimb, cei care au înțeles că piața s-a așezat și și-au ajustat prețurile în consecință, până la întâlnirea cu oferta cumpărătorilor, au reușit să încheie tranzacțiile pe care le aveau în vedere.

În acest context, compania Regatta a vândut, încă de la începutul acestui an, proprietăți cu prețuri cuprinse între 90.000 euro și 1.200.000 euro.  Dintre acestea, apartamentele vândute au avut prețuri cuprinse între 90.000 euro si 200.000 euro, iar casele – între 200.000 euro și 1.200.000 euro.

Zonele în care au existat cele mai multe solicitări de cumpărare au fost cele  noi,  precum: Pipera – Iancu Nicolae, Corbeanca, Snagov, dar și zonele ultracentrale recunoscute pentru potențialul lor imobiliar: Zona de Nord – Herastrău, Dorobanți, Aviatorilor-Kiseleff, Primăverii. Mai mult, în zonele ultracentrale foarte aglomerate, unde terenul aferent imobilelor nu este generos, s-a observat o tendință de a achiziționa imobile aflate în apropierea parcurilor (ex: Cișmigiu, Parcul Carol).

Per ansamblu, valoarea imobilelor tranzacționate în cadrul Departamentului Rezidențial al companiei Regatta în 2013 a fost de 8 milioane de euro.

Cu 20 ani de activitate pe piaţa imobiliară, Regatta este cea mai importantă companie cu capital integral românesc din industria de real estate. În 2013, sub sloganul “Open Your Future!”, Regatta a celebrat, printr-o campanie aniversară, cei 20 de ani de activitate ai firmei, în urma cărora poate fi cu ușurință descrisă ca fiind “The Real Estate Company”.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...