Berea Ursus va fi produsa intr-o cladire veche de 100 de ani

Ursus Breweries investeşte 1,1 milioane euro într-o fabrică de bere la Cluj-Napoca, noua facilitate de producţie, cu capacitate redusă, urmând să funcţioneze într-o clădire construită în urmă cu peste 100 de ani (Mediafax).

Preşedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a declarat miercuri, la inaugurarea lucrărilor de amenajare a noii facilităţi de producţie, că în această fabrică va fi produsă o bere nefiltrată, care va fi vândută doar la Cluj-Napoca.

„Cluj-Napoca rămâne un oraş important pentru Ursus Breweries şi vom continua tradiţia de a fabrica aici berea Ursus. Se va produce o bere specială, nefiltrată, în cadrul unei miniunităţi de producţie, înfiinţată într-o clădire de peste o sută de ani a vechii fabrici, care se va vinde doar în oraş. Unitatea va mai include un restaurant şi un bar. Proiectul este unic pentru Ursus Breweries şi pentru SABMiller (grupul sud-african din care face parte Ursus, n.r.) la nivel european”, a spus Whitlie.

Noua unitate de producţie se va numi „Fabrica de bere Ursus”, ar putea fi inaugurată în luna mai, cu ocazia Zilelor Clujului, şi va intra în circuitul turistic al oraşului.

Ursus Breweries a decis în noiembrie 2010 să închidă fabrica de bere din Cluj-Napoca, înfiinţată în 1878, din cauza scăderii vânzărilor pe piaţa berii din România. Reprezentanţii companiei au anunţat miercuri că celelalte clădiri ale fostei fabrici de bere vor intra în conservare, iar o parte din utilaje vor fi folosite de alte fabrici Ursus din România.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...