All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 4 decembrie | 2020
2.9 C
București

BERD investeste in industria farmaceutica din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera un imprumut de 10 milioane de euro Grupului  Calihory, unul dintre furnizorii si distribuitorii de top de produse farmaceutice din Romania, care pe piata locala opereaza lantul de farmacii DONA, pentru finantarea extinderii si renovarii retelei companiei, precum si pentru constructia  unui nou depozit.

Imprumutul va ajuta compania farmaceutica sa isi dezvolte operatiunile si, totodata, sa isi poata creste capacitatea de distributie. Consultanta legala in acest proces de finantare a fost asigurata de firma RTPR Allen & Overy.

Construirea unui nou depozit va contribui semnificativ la planul de expansiune al companiei pe piata locala si la diversificarea portofoliului de business. Pachetul de finantare al BERD mai prevede si sesiuni de training pentru reteaua de farmacisti a lantului DONA.

- PUBLICITATE -

Grupul Calihory, format din Siepcofar S.A si DONA Logistica S.R.L., este al treilea cel mai mare retailer de produse farmaceutice de pe piata romaneasca. Potrivit datelor financiare de la sfarsitul anului 2016, afacerile grupului se cifrau la  200 de milioane de euro, iar reteaua farmaciilor numara 284 de unitati de vanzare.

Mateo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria a declarat : „Suntem incantati sa putem sprijini grupul Calihory in implementarea planului lor de expansiune. Acest parteneriat va contribui deopotriva la cresterea afacerilor lantului farmaceutic in Romania si va impulsiona dezvoltarea unei retele mai eficiente de distributie.”

Eugen Banciu, presedinte DONA, a adaugat: „Ne bucura cooperarea cu BERD in continuarea extinderii capacitatii noastre de stocare pentru ca ne dorim sa putem oferi partenerilor nostri care opereaza in regim de franciza dar si celor independenti cele mai profitabile conditii si in acelasi timp sa putem creste reteaua de retail si sa modernizam farmaciile DONA cu acest nou concept. DONA este singura companie de pe piata farmaceutica locala cu capital 100% romanesc selectata de BERD ca partener pe termen lung pentru dezvoltarea economiei tarii.” 

BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania. Ariile sale de interes sunt: stabilitatea si diversificarea portofoliului de produse financiare, intarirea infrastructurii printr-un angajament mai puternic al sectorului privat si cresterea gradului de eficienta, restructurarea sectorului energectic prin proiecte de eficienta energetica si sustenabilitate. Pana acum, BERD a investit aproape 7,5 miliarde de euro in circa 400 de proiecte in Romania.

- PUBLICITATE -