Beltrame investește 300 milioane euro într-o fabrică eco în România

AFV Beltrame Group investeşte 300 milioane euro pentru a construi în România o fabrică eco-inteligentă de oțel-beton și sârmă laminată.

Acesta va fi primul proiect greenfield din Europa în ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante.

Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor, dar și un parc fotovoltaic cu o capacitate de 100 MW. În prezent compania are în vedere mai multe locații pentru construcţia acestia.  

Fabrica va fi cea mai sustenabilă unitate din domeniu la nivel mondial

Fabrica eco-inteligentă va avea cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producție a oțelului la nivel mondial.

De asemenea, consumul de apă va fi unul minim, prin tratare ṣi recirculare, asigurând cel mai înalt nivel de economie circulară.

Noua tehnologie inovatoare, gândită și dezvoltată în ultimii doi ani, are potenţialul de a situa România în fruntea inovaţiei în sectorul siderurgic.  

Combinatul va avea o capacitate de producție de aproximativ 600.000 tone/an de oțel – beton și sârmă laminată.

Investiţia va contribui la crearea a aproximativ 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum și la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte, dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie ṣi circa 150 în faza de producţie. 

În sectorul construcţiilor, consumul intern de oţel – beton ṣi sârmă este de circa 1,4 – 1,5 milioane tone pe an.

Acesta este estimat să crească în următorii cel puţin 10 ani, în special datorită investiţiilor guvernamentale în infrastructura publică, dar ṣi a investiţiilor private.

În prezent, România importă aproape în totalitate cantitatea de oțel – beton necesară. 

Grupul Beltrame este deja prezent în România, la Călărași

Grupul Beltrame deține în România combinatul siderurgic Donalam Călărași, specializat în producția de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale.

Compania are peste 270 de angajați și exportă anual circa 180.000 tone de produse pe piața europeană.

Pentru acest an, Donalam estimează o cifră de afaceri de peste 130 milioane euro, cu o creștere mai mult decât dublă faţă de cea înregistrată anul trecut.

- publicitate -

trebuie să citești