Beltrame a finalizat achiziția Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște

Beltrame Group, producător de bare din oțel şi oţeluri speciale, a finalizat achiziția activelor funcționale de producție ale COS Târgoviște.

Tranzacția s-a finalizat cu încheierea documentelor de transfer a dreptului de proprietate ṣi plata integrală a preţului de 38,3 milioane euro + TVA.

În următorii 4 ani vor fi investiți aproximativ 100 milioane euro în modernizarea utilajelor, respectiv oțelăria și laminoarele, și aproximativ 40-50 milioane euro în asigurarea capitalului de lucru.

Pentru început, la COS Târgoviște se va produce oţel beton, iar în timp se va reveni la producţia de oţeluri speciale pentru care a fost construit iniţial.

Redeschiderea unităţii de producţie va genera aproximativ 450-500 de locuri de muncă noi, urmând ca ulterior să se ajungă la aproximativ 1.000 locuri de muncă.

În prezent, în cadrul combinatului mai lucrează aproximativ 70 de angajați, în principal pentru ținerea în funcțiune a rețelelor de utilități și conservarea echipamentelor.

Beltrame este prezent pe piața oţelului din România din 2007 și deține laminorul Donalam Călărași, specializat în producția de bare de oţel special laminate la cald, cu utilizări în diverse industrii.

Donalam a incheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 118 milioane euro, în creștere cu 90% față de 2020 și un volum de vânzări de aproximativ 159.000 tone de bare de oțel.

CITEȘTE ȘI: Prime Kapital a deschis la Târgoviște primul mall din județ

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...