Becurile LED, prima opțiune când vine vorba de optimizarea consumului de energie

7 din 10 respondenți ai unui sondaj realizat de Charger.ro au luat în considerare pregătirea locuinței pentru consumul de energie din anotimpul rece, cu precădere în rândul bărbaților și al persoanelor cu vârste de peste 44 de ani.

Cei cu vârsta între 18-24 ani sunt cel mai puțin implicați în astfel de demersuri, 4 din 10 dintre aceștia declarând că nu s-au gândit la asta.

La modalitățile de reducere a consumului de energie electrică, becurile LED sunt prima opțiune pentru acasă, iar 9 din 10 dintre cei care spun că fac demersuri în acest sens le menționează.

Aparatele casnice cu eficiență sporită sunt menționate de 66% dintre respondenți, urmate de refacerea izolației casei (40%).

Sistemele smart-home pe bază de senzori care opresc risipa inutilă de energie electrică sunt o viitoare opțiune pentru 25% dintre respondenți, la fel și achiziționarea de panouri fotovoltaice (20%).

Soba pe lemne (13%), caloriferele electrice (9%) si pompele de căldură (6%) reprezintă alte modalități de reducere a consumului energiei electrice în locuințe menționate de respondenți.

Metodologia folosită pentru acest studiu a fost de tip Omnibus, reprezentativ național urban, chestionare autoadministrate online în rândul a 1001 respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet. Perioada de colectare 9-16 septembrie 2022.

CITEȘTE ȘI: Contorizare inteligentă a energiei electrice pentru 10.000 de ieșeni

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...