BCR a acordat credite de peste 2 miliarde lei în primul trimestru

Vânzările de credite ipotecare în lei au crescut cu 17% an pe an, în principal datorită produsului ipotecar Casa Mea care reprezintă 66% din total

BCR a acordat credite noi în monedă locală pentru persoane fizice și microîntreprinderi de 2 miliarde lei în primul trimestru din 2021.

Vânzările de credite ipotecare în lei au crescut cu 17% an pe an, în principal datorită produsului ipotecar Casa Mea care reprezintă 66% din total.

BCR continuă să participe la programul guvernamental Noua Casă, fondurile alocate băncii reprezentând 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de stat.

Volumele nou acordate de credite de consum au scăzut cu 9,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce descoperitul de cont și cardurile de credit au crescut cu 3,6% an la an.

Stocul de credite ipotecare acordate în moneda locală s-a majorat cu 19,5% an pe an în T1 2021, în timp ce stocul de credite de consum a crescut cu 5,1% an pe an.

Cum a evoluat creditarea corporate

În activitatea de creditare corporate, BCR a aprobat credite noi în valoare de 1 miliard lei în T1 2021, din care 47% au fost credite pentru investiții.

Motorul principal a fost avansul stocului de finanțări acordate sectorului IMM, care a crescut cu 17,6% an pe an, atingând valoarea de 7,3 miliarde lei a 31 martie 2021.

De asemenea, finanțarea sectorului public a crescut cu 17,7% an pe an, a sectorul imobiliar cu 6,1% an pe an și a companiilor mari cu 2,4% an pe an.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...