Bătălia parcurilor de retail. Unde se deschid noi centre comerciale în 2021

Anul 2021 aduce un o schimbare importantă pe piața de retail locală, prin creșterea interesului dezvoltatorilor pentru parcurile de retail și orașele medii și mici.

Cei mai activi dezvoltatori în acest an vor fi Mitiska, Prime Kapital/MAS REI și nou intrații pe piață, polonezii de la Scallier.

Proiecte Mitiska la Slatina, Tulcea, Baia Mare și Mediaș

Shopping Park Slatina

Shopping Park Slatina, este al doilea parc comercial din oraș și se va construi pe locul fostei fabrici de pâine Aluta. Proiectul va avea o suprafață totală de 16.500 mp.

De clădirea unde funcționează în acest moment magazinele Deichmann, Pepco, Flanco și Takko, se vor alipi două noi spații comerciale cu o suprafață totală de 8.930 mp, iar spre magazinul Lidl se va construi un spațiu comercial cu o suprafață de 2.160 mp.

Jysk, Hervis, C&A, NewYorker, Kik, Sinsay, Super zoo, sunt retailerii care vor deschide unități în Shopping Park Slatina.

Shopping Park Tulcea

Centrul comercial Shopping Park Tulcea își mărește suprafața comercială la peste 12.400 mp și va deveni cel mai mare retail park din oraș.

Vor fi construite alte șapte spații comerciale care vor fi închiriate către Jysk, CCC, Hervis, C&A, Sinsay, Super zoo și către un nou supermarket Lidl.

Shopping Park Mediaș

Shopping Park Mediaș are ca ancoră principală magazinul Kaufland din strada Sibiului nr. 10 și va veni în completarea actualelor galerii comerciale deținute de Mitiska Reim.

Vor fi construite alte zece spații comerciale care vor fi închiriate către Kik, Noriel, C&A, CCC, Sinsay, Super zoo, Sportissimo și Altex. Centrul comercial va avea peste 630 de locuri de parcare.

Shopping Park Baia Mare

Shopping Park Baia Mare se va construi pe Bd. Unirii, nr. 21, lângă cel de-al doilea magazin Kaufland din oraș.

Parcul de retail va avea o suprafață de 18,000 mp, peste 740 de locuri de parcare și va include o unitate de tip drive-in.

New Yorker, Super Zoo, House, Sinsay, Jysk, Pepco, Kik, Deichmann, DM, C&A și Takko sunt retailerii care au închiriat spații în noul centru comercial.

Proiecte Scallier la Timișoara, Hunedoara, Roșiorii de Vede, Vaslui, Turda și Focșani

Funshop Park Moșnița Nouă (Timișoara)

În comuna de lângă Timișoara, polonezii de la Scallier vor ridica o galerie comercială de 10.601,49 mp pe un teren cu o suprafaţa totală de 22.360 mp.

Funshop Park Timișoara are ca ancore principale magazinele Lidl și Penny, 200 de locuri de parcare și se va deschide până la sfârșitul anului.

Funshop Park Roșiorii de Vede

Centrul comercial din Roșiorii de Vede va avea o suprafață totală de 6500 mp și ca ancoră principală un magazin Lidl cu o suprafață de 2.200 mp.

Funshop Park Roșiorii de Vede este situat în strada Carpați, nr. 132, foarte aproape de gară și se va inaugura în al treilea trimestru al anului.

Funshop Park Focșani

Galeria comercială din Focșani va avea o suprafață de 5.000 mp, 92 locuri de parcare și se va deschide până la sfârșitul anului.

Funshop Park Focșani are ca ancoră un magazin Lidl nou și este situat pe strada Bârsei, nr. 15, în apropiere de gară.

Proiecte Prime Kapital/MAS REI la Sfântu Gheorghe, Ploiești și Bârlad

Sepsi Value Centre

Sepsi Value Centre va avea doua clădiri distincte, una dintre ele cu ancora principală un hipermarket Carrefour și spații comerciale, cea de-a doua cu nouă spații comerciale cu acces direct din stradă (de tipul open-mall).

Pentru complexul comercial de 16.300 mp și 720 locuri de parcare au închiriat spații Flanco, Noriel, Pepco, Sportissimo, CCC, LC Waikiki și New Yorker.

Prahova Value Centre

Galeria comercială cu o suprafață de 28.800 mp, este situată în imediata apropiere a Gării de Sud, lângă hipermarketul Kaufland. 

Prahova Value Centre se va construi pe locul fostei Upetrom și va include unități ale retailerilor: CCC, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Hervis, C&A, Altex, Jysk, Noriel, DM Drogerie Markt. 

Proiectul este în faza de autorizare, iar dezvoltatorul estimează că se va deschide până la sfârșitul acestui an.

Bârlad Value Centre

Bârlad Value Centre va fi cel mai mare proiect de retail din oraș, completat cu magazinul de bricolaj Dedeman.

Situat la intrarea în oraș pe terenul fostei fabrici FEPA, va avea o suprafață închiriabilă de 26.800 mp și se va deschide până la sfârșitul anului.

Aflat în faza de autorizare, proiectul va avea ca ancoră un hipermarket Carrefour și unități Hervis, C&A, Jysk, CCC, NewYorker.

- publicitate -