Bancpost oferă finanțare în Programul operaţional “Iniţiativa pentru IMM”

Bancpost începe acordarea de împrumuturi garantate de Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri România. FEI acţionează în numele Grupului Băncii Europene de Investiții, al Comisiei Europene şi al Guvernului României.

Prin acest nou program de pe piaţa financiară românească, Bancpost şi FEI împart riscurile clienţilor IMM pentru a pune la dispoziţia acestora finanţări pentru investiţii noi şi activităţi curente, în conditii mai avantajoase.

Creditele pot fi acordate în lei şi/sau euro şi beneficiază de o dobândă atractivă, precum și de cerinţe reduse de garantare, în condiţiile în care 60% din valoarea creditului este acoperită de garanţia acordată de Fondul European de Investiţii.

„Noul acord cu Fondul European de Investiţii completează gama de soluţii de creditare pe care le oferim clienţilor noştri în parteneriat cu instituţiile financiare internaţionale. Ne aşteptăm să acordăm în următorii 2 ani finanţări de până la 80 de milioane de euro către peste 1500 de întreprinderi mici şi mijlocii din toată ţara, consolidând misiunea noastră de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, competitivitatea şi crearea de noi locuri de muncă” a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Creditele cu garanţii FEI sunt adresate companiilor IMM cu o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro sau active totale mai mici de 43 milioane de euro şi cu maximum 250 de angajaţi.

Finanţările beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul “Iniţiativa pentru IMM-uri”, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...