All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 2 decembrie | 2020
-1.1 C
București

Bancpost-EximBank, parteneriat pentru susținerea planurilor antreprenorilor

Bancpost si EximBank anunta incheierea unui nou parteneriat pentru sustinerea sectorului antreprenorial local, care permite companiilor accesul mai facil la instrumente de finantare pentru desfasurarea activitatii curente, precum si pentru realizarea proiectelor de investitii.

Astfel, prin semnarea Acordului de Plafon de Garantare IMM, un numar extins de companii mici si mijlocii care nu dispun de suficiente active pentru acoperirea garantiilor pot beneficia de solutiile de creditare Bancpost. Plafonul de garantare pus la dispozitia Bancpost este de 20 milioane lei si este dedicat garantarii creditelor in lei acordate de banca clientilor sai.

Clientii pot beneficia astfel de garantii individuale in valoare de maximum 1,5 milioane de lei. Pentru proiectele de investitii, garantia individuala poate acoperi pana la 80% din valoarea principalului. Pentru sustinerea activitatii curente, clientii pot accesa garantii de pana la 70% din valoarea liniei de credit, facilitate care poate fi reinnoita anual.

Sa punem nevoile clientilor nostri pe primul loc face parte din ADN-ul organizatiei pe care o reprezint. Mai stim si ca una dintre preocuparile principale ale antreprenorilor atunci cand au nevoie de finantare pentru afacerea lor este identificarea unor garantii eligibile pentru banca. Consecinta fireasca este acest parteneriat intre Bancpost si EximBank care deschide noi oportunitati pentru antreprenori, acestia putand astfel sa dispuna, la momentul oportun, de sumele de care au nevoie pentru a-si indeplini planurile de investitii sau pentru a-si finanta activitatea curenta. De apreciat initiativa statului de a avea doi jucatori importanti pe piata contragarantiilor pentru creditele acordate clientilor IMM, intr-un context de piata in care este atat important sa finantam acest sector, a declarat Dragos Calin, Director Executiv , Bancpost.

- PUBLICITATE -