All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 21 septembrie | 2020

Banca vs. casa de schimb valutar. Unde schimbi banii rapid?

Trebuie să plătești în mai puțin de o oră în euro un bilet pentru o călătorie în străinătate și ți-ai dat seama că nu ai decât lei. Tocmai te-ai întors din vacanță și observi că ai în portofel doar dolari, e trecut de ora 17 și nicio bancă din apropiere nu mai e deschisă. Pentru a rezolva rapid astfel de probleme financiare, poți apela la serviciile unei case de schimb valutar de încredere, care se află în proximitatea ta. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le oferă o casă de schimb valutar:

Tranzacția se desfășoară rapid

Ori de câte ori ai nevoie să schimbi bani cât mai repede cu putință, casa de schimb valutar vine în întâmpinarea nevoilor tale. Spre deosebire de bănci, care includ și proceduri birocratice, într-o casă de schimb valutar nu trebuie să vii decât cu buletinul și cu banii pe care vrei să-i schimbi. În plus, fiind numeroase agenții peste tot, nici nu vei mai fi nevoit să aștepți la coadă, ceea ce te va ajuta să economisești timp.

Casa de schimb valutar e aproape de tine

O casă de schimb valutar cu prestigiu are numeroase sedii, ceea ce duce la creșterea șanselor de a găsi o agenție care să fie foarte aproape de tine. Astfel, iar vei reuși să economisești timp, pentru că nu vei mai fi nevoit să parcurgi o distanță mare.

Programul de lucru e avantajos

- PUBLICITATE -

În general, programul din timpul săptămânii al băncilor este până la ora 17, iar în weekend, doar foarte puține sedii sunt deschise. În schimb, casele de schimb valutar sunt deschise până seara: de exemplu, agențiile Midas Amanet lucrează până la ora 19 în timpul săptămânii și au program și în weekend, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să îți faci griji dacă ești nevoit să găsești sâmbăta un loc în care să schimbi bani.

Poți negocia cursul valutar

Acest lucru se aplică în situațiile în care trebuie să schimbi sume mari de bani. În plus, ai toate șansele să obții un curs în favoarea ta, dacă ești client fidel, ca o formă de răsplată a frecvenței cu care apelezi la serviciile casei de schimb valutar. Ține cont de faptul că negocierea cursului valutar nu este posibilă la nicio bancă, nici măcar pentru sumele mari și nici în cazul în care ești un client cu vechime.

Ori de câte ori ai nevoie să schimbi bani repede, cât mai aproape de tine, chiar și în weekend, îți recomandăm să apelezi la serviciile unei case de schimb valutar. Nu uita că, devenind un client fidel, poți fi recompensat prin negocierea cursului valutar. 

- PUBLICITATE -