Banca Transilvania redevine cea mai căutată companie pe bursă

Banca Transilvania redevine compania care a atras interesul celor mai multi investitori individuali de la Bursa de Valori Bucuresti.

Astfel, Banca Transilvania revine pe prima pozitie a clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart dupa 3 editii trimestriale dominate de Teraplast, care cade pe locul 3.

Societatea bancara a atras atentia a 6 investitori din 10.

Medlife, cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania, ajunge pe locul 2, 1 din 2 investitori declarand ca se uita cu interes la activitatea acestei societati.

Interesul investitorilor individuali, catre companiile de mari dimensiuni

One United Properties urca 10 pozitii fata de luna noiembrie, ajungand pe locul 4, in timp ce BRD si Fondul Proprietatea revin intre primele 10 companii de interes in randul investitorilor.

De cealalta parte, Norofert si Agroland Business Systems nu au mai reusit sa atraga la fel de mult interes din partea investitorilor individuali si ies din Top 10.

In ciuda unor rezultate anuale foarte bune, Bittnet Systems coboara 13 pozitii, pana pe locul 18, parasind Top 5.

Doar 5 din 9 societati nou listate reusesc sa atraga interesul investitorilor individuali

De la ultima editie a BVBescu Retail Pulse Chart, 9 societati s-au listat pe piata de capital din Romania.

Dintre acestea, Arobs Transilvania Software a atras cel mai mare interes in randul investitorilor de retail si debuteaza in clasament direct pe locul 13.

Softbinator Technologies, Roca Holding si DN Agrar reusesc si ele sa atraga interesul investitorilor individuali, debutand in clasament pe locurile 26, 32, respectiv 33.

Erste si Sphera Franchise Group, cea mai mare crestere a interesului investitorilor

In mod surprinzator, cea mai mare crestere a interesului, fata de luna noiembrie 2021, ii apartine unui emitent listat secundar la Bursa de Valori Bucuresti.

Ca urmare a rezultatelor financiare anuale excelente, Erste Bank reuseste o urcare spectaculoasa de 26 de pozitii, pana pe locul 24.

Sphera Franchise Group, societate care administreaza francizele Pizza Hut, KFC si Taco Bell in Romania, Italia si Republica Modova, urca 12 pozitii si revine in Top 30, pe locul 27.

Conpet urca 9 locuri si revine in Top 20, in timp ce Digi Communication si Transelectrica reusesc si ele un salt de 8 pozitii, ajungand pe locurile 22, respectiv 19.

In fine, Transport Trade Services, societate listata la mijlocul anului trecut pe Piata Principala de la BVB, urca 7 pozitii pana pe 12, apropiindu-se de Top 10.

Companiile de pe piata AeRO pierd teren

Daca in luna august 2021, jumatate dintre primele 40 de pozitii erau ocupate de companii listate pe Piata Secundara, in acest moment mai regasim doar 14 societati din Piata AeRO.

Mai mult, in acest moment, toti emitentii din Top 10 BVBescu Retail Pulse Chart sunt societati listate pe Piata Principala.

MAM Bricolaj si 2 Perfomrmant Network inregistreaza cele mai mari scaderi in topul interesului investitorilor de la BVB, pana pe 49, respectiv pana pe 38.

BRK Financial Group si Holde Agri Invest pierd si ele din focus, parasind Top 20.

Agroserv Mariuta, Alro Slatina., MAM Bricolaj, Vifrana, Cemacon, Firebyte Games si IAR Brasov parasesc Top 40.

Ultimele 3 au atras atentia, in luna februarie, a doar 3-5% dintre investitori.

CITEȘTE ȘI: Piața de capital din România: aproape două secole de existență

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...