Banca Transilvania rămâne și în 2021 în fruntea topului BVBescu Retail Pulse

Banca Transilvania ramane si la inceputul lui 2021 in fruntea BVBescu Retail Pulse Chart, care masoara interesul generat de companiile listate in randul investitorilor.

Astfel, Banca Transilvania atrage atentia a 7 din 10 investitori.

Bitnett Systems urca patru pozitii pana pe locul 2, fiind votata de 61% dintre investitori. Compania se afla pe locul 23 in clasamentul tranzactiilor, ca valoare, pe ultimul an.

Supriza este Safetech Innovations, societate listata pe piata AeRO la finalul lunii ianuarie, care debuteaza direct in Top 3.

Compania de tehnologie confirma interesul starnit in randul investitorilor de retail la listare, care a generat o crestere de 700% a cotatiei fata de momentul plasamentului privat.

Top 5 este completat de Nuclearelectrica S.A. si OMV Petrom S.A.

Medlife confirma cresterea interesului investitorilor de retail ca urmare a majorarii de capital social pe care a efectuat-o la finalul anului 2020, obtinand un avans spectaculos de 8 pozitii, de pe locul 19 pana pe locul 11.

Compania a fost votata de 47% dintre investitori – o evolutie spectaculoasa fata de luna noiembrie, cand a primit doar putin peste 21% din voturi.

Interes crescut pentru companiile nou listate

Companiile nou listate confirma interesul generat de piata AeRO  – 2Performat Network, MAM Bricolaj si Norofert intra in Top 20, obtinand peste 30% din vorutile investitorilor de retail.

Acestea se alatura in Top 20 societatilor IHunt Techonlogies si Safetech Innovations, numarul societatilor listate pe piata secundara care se regasesc in acest moment in Top 20 ajungand la 5.

SIF-urile rămân în umbră

Cu aproximativ 10% dintre optiunile investitorilor de retail, cele 5 SIF-uri ajung in subsolul clasamentului de 40 de pozitii.

Impulsionate de discutiile din jurul schimbarilor de management, SIF 3 si SIF 5 au reusit sa atraga ceva mai multe voturi din partea investitorilor de retail (13%, respectiv 11%), insa acestea nu au fost suficiente pentru a le mentine intre primele 30 de pozitii.

Oil Terminal, SIF Banat-Crisana, AAGES, Aerostar si Rompetrol Rafinare parasesc primele 40 de pozitii ale BVBescu Retail Pulse Chart.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...