Banca Transilvania nu mai este cea mai atractiva companie pentru investitori

Pentru prima data din luna septembrie, Banca Transilvania nu mai este cea mai atractiva companie pentru investitorii de retail de la BVB.

Agroland, societate care s-a listat la inceputul lunii martie, intra direct in Top 5, bucurandu-se de atentia a mai mult de jumatate dintre investitori, arata datele bvbescu.ro.

Teraplast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, urca 7 pozitii si ajunge pe primul loc al clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart.

Societatea din Bistrita-Nasaud a atras atentia a 7 din 10 investitori. 

Banca Transilvania coboara pe locul 3, reusind sa atraga atentia asupra a 58% dintre investitori.

BRD, cealalta banca mare listata la BVB, coboara 4 pozitii pana pe locul 16, in timp ce Patria Bank iese din Top 40.

Dintre cele 5 SIF-uri, doar SIF Banat Crisana se mai afla intre primele 40 de pozitii, in timp ce Fondul Proprietatea stationeaza pe locul 15.

AeRO este sectorul cel mai bine reprezentat in Top 10, cu 3 companii: Agroland, Norofert si iHunt. Alte 4 companii listate de curand pe piata AeRO reusesc sa patrunda in clasamentul  BVBescu Retail Pulse Chart:

  • Holde Agri Invest (locul 17),
  • Firebyte Games (locul 25),
  • Star Residence Invest (locul 30),
  • Raiko Transilvania (locul 34).

Importriva curentului, Safetech Innovations coboara 8 pozitii pana pe locul 11, dupa ce la editia trecuta debutase direct in Top 3!

Pe fondul controverselor legate de respingerea auditului financiar, producatorul de seminte ecologice Norfert, urca 14 locuri pe radarul investitorilor de retail si patrunde in Top 5.

Alaturi de Norofert, in Top 10 intra si Purcari Wineries, (locul 6) si Medlife (locul 9).

De partea cealalta, Transgaz are cea mai mare pierdere de viteza, coborand 20 de pozitii pana pe locul 27. Aflata pe locul 2 la ultima editie, Bittnet Systems coboara 8 locuri pana pe 10.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...