Banca Transilvania, cea mai căutată companie pe bursă de către investitori

Banca Transilvania ocupa prima pozitie in topul BVBescu Retail Pulse Chart, care reflecta interesul investitorilor de retail pentru rezultatele financiare publicate de cele mai importante companii listate la Bucuresti, atragand atentia a 8 din 10 investitori.

Institutia financiara ramane pe primul loc, pe care il ocupa si in sondajul similar, realizat in luna august 2020, respectandu-si statutul de cea mai tranzactionata companie de la Bursa de Valori Bucuresti.

Pe locul 8, ca valoare totala a tranzactiilor la BVB in ultimul an, Nuclearelectrica S.A. se afla pe locul doi dupa interesul generat in randul investitorilor de retail, loc pe care si-l pastreaza fata de clasamentul anterior, rezultatele financiare ale SNN atragand atentia a 73% dintre investitorii de retail care au participat la alcatuirea ierarhiei.

Cu un procent de 61%, pe locul 3 se afla Romgaz S.A., care reuseste sa urce de pe pozitia a 4-a, pe fondul scaderii din ultimele 3 luni a interesului investitorilor de retail pentru BRD Societe-Generale care, cu 52%, a coborat pe 7.

In luna august, BRD se afla pe locul 3, atragand interesul a 64% dintre investitorii de retail de la BVB.

Top 5 este completat de OMV Petrom S.A. si Teraplast S.A.

Clasamentul reflecta interesul crescut din partea investitorilor de retail pentru companiile din domeniul energetic. Nu mai putin de 5 dintre societatile din indicele BET-NG se regasesc in primele 10 pozitii.

Teraplast S.A., si Bitnett Systems S.A. confirma atentia de care se bucura in ultima perioada in randul retailului, ocupand locurile 5 si 6. IHunt si Life is Hard – 2 companii listate pe Piata AeRO – au reusit cele mai mari cresteri in topul interesului investitorilor de la BVB.

Astfel, in ultimele 3 luni s-a dublat numarul investitorilor care privesc cu atentie rezultatele financiare ale IHunt (de la 19% la 40%), propulsand in Top 10 producatorul de telefoane mobile si echipamente electronice.

Campania recenta de achizitii a Life Is Hard nu a trecut neobservata in randul investitorilor de la BVB, compania de tehnologie uracand 12 pozitii in clasament, pana pe locul 14.

De partea cealalta, a companiilor pentru care interesul investitorilor a scazut fata de luna august, se remarca societatile de investitii financiare.

Pe locul 2, dupa valoarea tranzactiilor efectuate in ultimul an la BVB, Fondul Proprietatea a coborat 3 pozitii pana pe 11, in luna noiembrie, parasind Top 10-ul.

Interesul investitorilor de retail a scazut pentru FP, doar 40% dintre acestia fiind interesati de rezultatele financiare publicate de companie, fata de 56% – in urma cu 3 luni.

Chiar si asa, FP este societatea de investitii financiare cel mai bine situata in top, dintre cele incluse in indicele BET-FI. Cele 5 SIF-uri par sa fi iesit din zona de interes a retail-ului, doar aproximativ 10% dintre respondenti optand pentru SIF 1, SIF 2, SIF 4 sau SIF 5.

Putin peste rezultatul celor 4 societati se situeaza SIF 3, dar si aceasta este intr-o pierdere importanta de viteza, fiind votata de doar 14% dintre cei chestionati – cu 10% mai putin fata de acum 3 luni.

Transgaz S.A., societate plasata pe locul 9 dupa valoarea tranzactiilor din ultimul an la Bursa de Valori Bucuresti, paraseste Top 10-ul, coborand 3 pozitii pana pe locul 11.

Purcari Wineries, Alro S.A., Turbomecanica S.A., IAR Brasov S.A. si SSIF Broker Cluj S.A. sunt alte societati pentru care interesul investitorilor de retail s-a diminuat semnificativ in ultimele 3 luni.

Primele 10 pozitii din punctul de vedere al interesului investitorilor de retail

PozAnt.Ev.SocietateDomeniuInteres
11=TLV – Banca TransilvaniaBanci/Financiar78.43%
22=SNN – Nucleareletrica S.A.Energie73.53%
34^SNG – Romgaz S.A.Energie60.78%
46^SNP – OMV Petrom S.A.Energie56.86%
55=TRP – Teraplast S.A.Industrie56.86%
67^BNET – Bittnet S.A.Servicii / IT51.96%
73vBRD – BRD Societe GeneraleBanci/Financiar51.96%
89^EL – Electrica S.A.Energie50.00%
911^TEL – Transelectrica S.A.Energie42.16%
1025^HUNT – IHunt Technologies Import – Export S.A.Energie40.20%

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti.

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...