Banca Feroviară are un nou acționar majoritar și devine Techventures Bank

Banca Feroviară devine Techventures Bank și are doi acționari noi: Vasile Olimpiu Balaș, acționar majoritar cu 64.6% și Tech Ventures Capital AFIA S.A., o societate de administrare a fondurilor de investiții alternative, cu 9.5%.

În acționariat rămân firmele TRISTAR S.R.L., cu un pachet de 18.5%, și Atelierele CFR GRIVIȚA S.A., cu un pachet de 7.4%.

Cine este Vasile Olimpiu Balaș?

Cu o experiență de peste 20 de ani în creare de software pentru industria de banking din România, dintre care ultimii cinci fiind lider de piață în nișa de raportări cu firma New Business Dimensions, unde a fost acționar majoritar, Vasile Olimpiu Balaș se remarcă prin faptul că este primul programator român acționar majoritar la o bancă.

Vasile Balaș și-a început cariera în IT în 1997, la Probass S.A. unde a rămas până în 2010, ca acționar și programator.

Din 2013 a preluat New Business Dimensions, unde a continuat să fie programator alături de echipa sa, fiind implicat activ în proiectele companiei specializate în core-banking si raportări.

Ne dorim să ne diferențiem printr-o tehnologie aplicată și utilă fiecărui client. Din luna ianuarie a anului viitor vom începe integrarea a o serie de tehnologii și vom continua să dezvoltăm fiecare soluție și produs prin această viziune.” a declarat Vasile Olimpiu Balaș.

În acționariat se regăsesc investitorii de la Tech Ventures Capital si o parte din mentorii de la incubatorul TechVentures.

Pentru clienții actuali, serviciile sau produsele pe care aceștia le folosesc își vor păstra în perioada următoare caracteristicile.

Procesul de rebranding a început în cadrul sediului central și va continua în teritoriu, unde toate cele 11 unități vor beneficia de noua identitate vizuală în următoarele luni.

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...