Banca Europeană de Investiții și ProCredit Bank au semnat un acord

Banca Europeana de Investiții (BEI) și ProCredit Bank România au semnat un acord de finanțare în valoare de aproximativ 90 milioane RON (20 milioane EUR), care vor fi utilizați pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Aceasta este prima linie de credit acordată de BEI în Lei și marcheaza continuarea colaborării în regiune dintre BEI și Grupul ProCredit. Acordul va sprijni demersurile ProCredit Bank de finanțare a companiilor din Romania care contribuie la dezvoltarea economică a țării si la crearea de locuri de munca.

Fondurile vor fi acordate clienților ProCredit Bank, IMM-uri care activează în domeniul producției, comerțului și serviciilor și care corespund standardelor etice, sociale și de mediu ale băncii. Acest acord este un indicator clar al angajamentului ambelor instituții de a contribui la crearea unui mediu privat sustenabil în România.

„Colaborarea dintre banca Uniunii Europene și ProCredit Bank România va facilita accesul companiilor românești la finanțare solidă, pe termen lung și în condiții avantajoase din punct de vedere al costurilor. Acest aspect este important pentru dezvoltarea sectorul privat în general și pentru întreprinderile mici și mijlocii în particular”, a declarat Andrew McDowell Vice-Președinte al BEI.

Mariyana Dimitrova Petkova, Director General Adjunct la ProCredit Bank România a subliniat importanța evenimentului pentru IMM-urile din România: „Este un semnal puternic transmis comunității de afaceri din România din perspectiva faptului că facilitățile de creditare în monedd natională vor susține planificarea pe termen lung a investițiilor. IMM-urile isi vor putea astfel îmbunătați si extinde operațiunile. Semnarea acestui acord de finanțare reflectă principiile și obiectivele comune ale celor doua instituții, precum și angajamentul față de promovarea creșterii și dezvoltarii economice și creării de locuri de muncă prin susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.”

Borislav Kostadinov, Membru din Conducerea ProCredit Holding, compania-mamă a grupului ProCredit, cu sediul în Frankfurt pe Main (Germania), a adăugat: „Suntem încântați că parteneriatul nostru solid s-a materializat în semnarea unui nou acord între BEI și grupul ProCredit în Europa de Est și Sud-Est, facilitând astfel în mod semnificativ accesul la finanțare al IMM-urilor din regiune.”

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...