Banca Europeană de Investiții a finanțat România cu 1 miliard de euro în 2016

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat în 2016 în România împrumuturi în valoare de 1,04 miliarde euro, iar Fondul European de Investiţii (FEI) – alături de care formează Grupul BEI, a realizat anul trecut operaţiuni totale de 61 milioane de euro.

BEI anunţă că a finanţat proiecte prioritare pentru infrastructură publică, în cadrul mai multor programe operaţionale ale UE din exerciţiul financiar 2014-2020, a susţinut IMM-urile şi programele de reabilitare termică a blocurilor din Bucureşti.

„Anul 2016 a fost un an de succes pentru BEI în România, unde am încheiat operaţiuni de peste un miliard de euro. În plus, pe lângă împrumuturi, departamentul nostru de asistenţă tehnică ne-a ajutat să identificăm şi să dezvoltăm proiecte potrivite pentru a primi finanţare. Vom continua să ne concentrăm în viitor pe investiţii ce vor contribui la dezvoltare şi ocuparea forţei de muncă, accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea standardului de viaţă al cetăţenilor români”, a declarat Andrew McDowell, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii.

BEI, prin cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, a acordat finanţări pe termen lung în valoare totală de 760 de milioane de euro pentru proiecte prioritare în domeniul infrastructurii în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020 al UE.

360 mil. euro pentru investiţii cu potenţial de creştere privind competitivitatea

Potrivit unui comunicat de presă, BEI notează că a acordat finanţare de circa 360 de milioane de euro pentru investiţii cu potenţial de creştere ce vizează competitivitatea, capitalul uman şi infrastructura la scară largă, concentrându-se pe investiţii în domeniul energiei, îmbunătăţirea mediului, cercetare, dezvoltare şi inovare, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, ocuparea forţei de muncă, facilităţi educaţionale şi sociale.

300 mil. euro pentru proiecte de mediu

Alte 300 de milioane de euro au fost acordate în sprijinul proiectelor prioritare pentru mediu în sectoarele de management al apei şi al deşeurilor, contribuind la protecţia mediului şi a climatului.

Banca Europeană de investiţii mai detaliază că a susţinut investiţiile pe domeniul energiei în centrele urbane şi că a împrumutat în total circa 57 milioane de euro primăriilor din sectoarele 2, 4 şi 6.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...