Banat Business Park a fost inaugurat oficial

Banat Business Park, cel mai mare parc industrial din vestul României şi-a deschis porţile pentru companiile interesate să îşi dezvolte activitatea de producţie sau administrativă în Europa de Est, odată cu lansarea oficială care a avut loc pe 18 mai 2017.

Localizat în comuna Sînandrei, judeţul Timiş, Banat Business Park se află la o distanţă de doar 5 km de Timişoara, la intersecţia cu viitorul drum expres care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – Bucureşti, E69 şi Timişoara.
Parcul Industrial este construit la standarde europene şi beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client.
Banat Business Park este certificat conform Legii 186/2013, primind în decembrie 2016 titlul de Parc Industrial.
Acesta are o suprafaţă totală de 856.700 mp, plan urbanistic zonal aprobat şi beneficiază de infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului şi hidranţi certificaţi FM Global, gaz, apă, canalizare şi fibră optică.
Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilităţile incluse în preţul terenului şi pot fi comasate şi divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat de către un client. Clienţii Parcului Industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor şi impozitelor pe o perioadă de 49 de ani.
Printre primii clienţi ai Banat Business Park se numără compania germană  B. Braun, unul dintre cei mai importanţi furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activităţi în domeniul producţiei de dispozitive medicale şi farmaceutice şi al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajaţi în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiţie de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluţii perfuzabile, un centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică cu laboratoare specializate şi un nou centru logistic. Demararea investiţiei va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020, şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă, a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.
- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...