Băile de sare: beneficii pentru frumusețe și sănătate

Toată lumea știe că apa de mare are un efect benefic asupra corpului. Mulți oameni sunt convinși de aceste beneficii din propria experiența – pielea devine mai curată, capătă un aspect mai tonifiat, exista un tonus și o energie mai bună. Și toate acestea se datorează tratamentelor marine, cu apă de mare saturată cu darurile unice ale naturii.

Băi de sare pentru frumusețea şi sănătatea pielii

Multe femei folosesc clasica sare de mare atunci când fac baie. Dar există și alte tipuri de sare în afară de aceasta, care sunt probabil mai puțin cunoscute, dar sunt bogate în conținut de minerale și, în același timp, pot îmbunătăți sănătatea, crește activitatea, îmbunătăți concentrarea și multe altele.

Ce tipuri de sare exista?

Sarea Epsom

Sarea Epsom este sulfat de magneziu. Spre deosebire de sarea de masă (NaCl), sarea Epsom are formula – MgSO4 (magneziu, sulf și oxigen).

Beneficii

Sarea Epsom, dizolvată în baie, îmbunătățește starea de bine, are efect antibacterian, ameliorează tensiunea musculară și netezește ridurile. Conține 99% magneziu, ceea ce înseamnă că băile cu sare Epsom vor avea un efect benefic asupra sistemului nervos.

În timpul stresului, corpul pierde magneziu, iar băile cu sare Epsom vor ajuta la compensarea acestei pierderi. În plus, magneziul este implicat în producția de serotonină (hormonul fericirii), așa că, după baie, starea de spirit se va îmbunătăți.

Sarea Epsom a fost obținută pentru prima dată în Anglia în secolul al XIX-lea prin evaporarea apei din izvoarele minerale situate în apropierea orașului Epsom.

Sare de la Marea Moartă

În apele Mării Moarte există zeci de varietăți de minerale și oligoelemente necesare vieții umane: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, clor, brom, rubidiu, ioni de acid sulfuric, ioni de dioxid de carbon. Aproximativ 5 oligoelemente nu se găsesc nicăieri în cantități precum în sarea Mării Moarte. Odată ajunşi la Marea Moartă, turiştii echipaţi în costume de baie pot face băi cu efecte curative şi pot folosi nămolul în scop terapeutic.

Sarea roz de Himalaya

Conform compoziției sale chimice, sarea Himalaya este sare de masă, prin urmare 95-98% constă din clorură de sodiu, restul fiind policalit (potasiu, calciu, sulfat de magneziu). Impuritățile de fier conferă cristalelor de sare o culoare roz sau chiar roșie. Sarea este exploatată la poalele lanțului de sare, situat în câmpia indo-gangetică. Minele sunt situate la 310 km de Himalaya, de unde și numele sării.

Beneficii

Redă elasticitatea pielii, are un efect detoxifiant relaxant și puternic, adică elimină toxinele din celulele pielii. Substanțele nocive care se acumulează în celulele pielii își întrerup activitatea, astfel încât procesele metabolice ale pielii sunt încetinite și acest lucru duce la formarea de retenție de lichide, cearcăne sub ochi, apoi riduri și erupții cutanate.

Sarea Himalaya întărește sistemul imunitar, elimină excesul de lichide, arde grăsimile. Prin urmare, rezultatul va fi un corp tonifiat și o bunăstare excelentă. Sarea roz vindecă mușcăturile de insecte. După un antrenament, este indicată o baie cu sare roz, această procedură va ajuta la relaxare și la restabilirea tonusului muscular.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...