All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 8 aprilie | 2020

Azi sarbatorim Ziua Mondiala a Locuirii

Ziua Mondială a Locuirii, stabilită de Adunarea Generala a Natiunilor Unite în prima zi de luni din luna octombrie şi sărbătorită prima oară în 1986 a fost declarată ziua în care lumea întreagă ar trebui să-și întrepte atenția către locuirea în condiții adecvate.

1,6 miliarde de oameni trăiesc în locuinţe sub standard şi 100 milioane nu au nici un adăpost, conform statisticilor Naţiunilor Unite, iar majoritatea acestor persoane trăiesc în mediul urban. În ţările în curs de dezvoltare, în fiecare săptămână mai mult de 1 milion de oameni se nasc sau se relocă în oraşe. Astăzi 32% din populaţia urbană trăieşte în aglomerări suburbane în care condiţiile de locuire sunt extrem de precare. Dacă societatea nu acţionează, Naţiunile Unite apreciază că numărul persoanelor care locuiesc astfel va creşte rapid la cca. 2 miliarde de oameni.

- Publicitate -

În România anului 2010, conform estimărilor curente ale Habitat for Humanity, un număr de cel puţin 500.000 de persoane trăiesc în condiţii mizere, lipsite de cele mai elementare standarde de locuire.

Lipsa unui adăpost adecvat se răsfrânge asupra sănătăţii membrilor familiei (copiii din aceste familii au un risc de 10 ori mai mare de creştere încetinită, meningită, probleme respiratorii şi astm), educaţiei copiilor (cu risc crescut de a nu absolvi şcoala sau liceul) şi longevităţii (mai mult de 10 milioane persoane mor anual în lume datorită locuirii precare şi substandard).

- Publicitate -