Avantajele halelor industriale din beton fata de cele metalice

Orice antreprenor care trebuie să realizeze un nou spațiu industrial pentru afacerea sa, analizează toate variantele disponibile care sunt potrivite pentru propriile necesități. Iar atunci când vorbim despre spații industriale, cele mai bune variante pe termen lung sunt halele din beton sau halele metalice. Acestea sunt variantele la care se ajunge de cele mai multe ori. Așa că orice investitor trebuie să ia o decizie și să aleagă cea mai bună variantă dintre cele două.

Ca să ia cea mai bună decizie, va trebui să cântărească toate aspectele. Va trebui să pună în balanță toate avantajele și dezavantajele celor două tipuri de hale industriale și să aleagă cea mai bună variantă pentru obiectivul final al construcției. În procesul de luare a deciziilor, este important să răspundă la câteva întrebări care să conducă la cea mai bună alegere.

  • Ce variantă are cel mai mic cost de realizare?

S-ar putea crede că halele din beton, datorită faptului că sunt foarte solide și rezistente, ar avea un cost de realizare mai mare decât halele metalice. Însă nu este nimic mai greșit. Costurile cu halele de beton nu sunt mai ridicate, în ciuda structurii rezistente. Ba dimpotrivă, cu cât este mai mare clădirea de care aveți nevoie, costurile scad. Costul halelor din beton este compus din două elemente: costul structurii și cel al panourilor termoizolante de închidere. Luat individual, costul panourilor de închidere este mai mare decât cel al corespondentelor care intră în componența halelor metalice. Însă odată cu creșterea dimensiunilor, costul pe metru pătrat luat per total, scade foarte mult, până când ajunge substanțial sub cel al halelor metalice. 

  • Cât de importantă este rezistența la foc?

Nu toate activitățile care se desfășoară într-o hală industrială prezintă un risc ridicat de incendiu. Însă indiferent de riscul activității de a porni un incendiu, întotdeauna merită să fii precaut și să alegi o variantă mai sigură din acest punct de vedere, în acest caz rezistența mai mare la foc este dată de halele din beton. Paza bună trece primejdia rea. Nu se știe niciodată ce eroare umană sau uzură a aparaturii poate provoca un incendiu.

  • Care variantă are costuri de mentenanță mai scăzute?

Întotdeauna când vrei să iei în considerare toate costurile pe care le presupune o investiție, trebuie să te gândești și la costurile ulterioare. Iar spațiile mari, de obicei, necesită costuri mari de mentenanță. Nu și în cazul halelor din beton. Acestea au un cost de mentenanță foarte scăzut și datorită confortului termic ridicat în cazul folosirii unui acoperiș în totalitate prefabricat, datorită și caracteristicilor duble de izolare termică. Iar celelalte costuri de mentenanță sunt foarte mici. 

  • Care dintre variante are posibilitatea demontării și relocării?

Chiar dacă nu pare posibil, și halele din beton se pot demonta și muta într-o nouă locație. Fiecare parte din acestea fiind prefabricată, chiar mai ușor decât halele metalice, ele pot fi demontate și relocate în scurt timp acolo unde este nevoie de ele. Așadar, odată ce o companie nu mai are nevoie de ea, poate chiar să o vândă către altă companie.

  • Ce variantă are un timp de montaj mai scurt?

În unele cazuri, timpul este tot ce contează. Sunt companii care trebuie să se adapteze într-un timp foarte scurt la noile situații cu care au de a face și trebuie să aibă un spațiu de depozitare sau de lucru nou într-un timp foarte scurt. Astfel, o variantă care are un timp de montaj mai scurt este cea câștigătoare. Iar cu echipamentul potrivit și cu personal calificat, o hală din beton poate avea un timp de montaj cu 10% până la 40% mai scurt decât orice altă variantă. 

  • Cât de important este aspectul?

Nu în ultimul rând, pentru o afacere care ține la imaginea ei, aspectul clădirii, chiar dacă vorbim despre o hală industrială, este foarte importantă. Iar halele din beton permit o varietate mai mare de aspecte și de combinații cu alte materiale. 

După ce ai răspuns la toate aceste întrebări, deși nu sunt prea multe, ajungi la concluzia că varianta halelor din beton acoperă orice necesitate, este eficientă din punct de vedere al costurilor, atât cele de construcție, cât și cele de mentenanță, poate fi ridicată în timp record, se poate reloca oricând, foarte ușor, și oferă posibilitatea realizării unui aspect care să complimenteze imaginea generală a afacerii tale. O variantă cu greutate se dovedește a fi și cea mai bună pentru nevoile tale. Așadar, atunci când îți dorești o hală industrială, alege una realizată din prefabricate de beton. Sigur vei face cea mai bună alegere, din toate punctele de vedere.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...