Avansul afacerilor a dus la creșterea departamentelor de HR

Avansul afacerilor a atras o creștere a numărului de angajați din departamentele de resurse umane și o mai bună specializare a acestora, poate fi concluzia conferinței Tomorrow@Work, organizată de Business Mark.

Andreea Ion (HR Director Policolor) a spus în cadrul conferinței că, o dată cu creșterea afacerilor, departamentul resurse umane s-a specializat. Astfel au ajuns să existe oameni de resurse umane alocați diferitelor departamente din firmă, sub forma unor ambasadori, dar și traineri interni.

Policolor a trecut anul trecut la vânzarea produselor prin intermediul canalelor proprii de distribuția, iar acest lucru a dus la creșterea numărului de angajați în departamentul HR la șase persoane, din care trei se ocupă numai de recrutare. Compania are 400 de angajați.

Vasilica Zuld, HR Director Softvision, spune că departamentul resurse umane a ajuns să cunoască mai bine business-ul. Compania are 1500 de angajați, iar departamentul are alocat un om la 120 de angajați. Mai mult, departamentele de PR și HR funcționează împreună.

Unicornul românesc UIPath a avut o creștere spectaculoaasă a numărului de filiale și angajați, iar acest lucru s-a reflectat și în departamentul de resurse umane care a ajuns de la 9 la 80 de angajați într-un singur an.

Compania are 2.500 de angajați și își propune să ajungă la 3.500 în acest an. Dintre aceștia, aproximativ 800 lucrează în România, iar o mare parte din ceilalți în Statele Unite, India și Japonia.

Mega Image are 11.000 de angajați în România, iar departamentul de HR are 80-90 de persoane, în timp de Alexandrion are 5 persoane în departamentul de HR la 700 de angajați în România.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...