Autobuzul cu hidrogen de la Solaris este testat în 12 orașe din țară

Solaris Bus & Coach va prezenta în premieră în România autobuzul pentru transport în comun Urbino 12 cu hidrogen, în cadrul unui tur național.

Autobuzul va fi testat în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Galați, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara și Oradea.

Astfel, Urbino 12 va circula timp de câteva zile în fiecare oraș din cadrul turului, pentru a fi testat de administrațiile locale.

Alimentat cu hidrogen, vehiculul oferă o autonomie de până la 400 km, păstrând în același timp toate avantajele unui motor electric.

Până în prezent, nicio municipalitate din țară nu a plasat comenzi pentru autobuzele cu hidrogen.

La nivel european, Solaris a preluat deja comenzi pentru livrarea a zeci de autobuze Urbino 12 cu hidrogen către operatori de transport public din Germania, Olanda, Italia, Suedia și Austria.

De asemenea, autobuze Solaris cu hidrogen au fost  deja livrate și folosite în ciruitul de transport public în Koln (Germania) și Bolzano (Italia).

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...