Autobuzul cu hidrogen de la Solaris este testat în 12 orașe din țară

Solaris Bus & Coach va prezenta în premieră în România autobuzul pentru transport în comun Urbino 12 cu hidrogen, în cadrul unui tur național.

Autobuzul va fi testat în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Galați, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara și Oradea.

Astfel, Urbino 12 va circula timp de câteva zile în fiecare oraș din cadrul turului, pentru a fi testat de administrațiile locale.

Alimentat cu hidrogen, vehiculul oferă o autonomie de până la 400 km, păstrând în același timp toate avantajele unui motor electric.

Până în prezent, nicio municipalitate din țară nu a plasat comenzi pentru autobuzele cu hidrogen.

La nivel european, Solaris a preluat deja comenzi pentru livrarea a zeci de autobuze Urbino 12 cu hidrogen către operatori de transport public din Germania, Olanda, Italia, Suedia și Austria.

De asemenea, autobuze Solaris cu hidrogen au fost  deja livrate și folosite în ciruitul de transport public în Koln (Germania) și Bolzano (Italia).

- Publicitate -

ATAC by Auchan ajunge la cea de-a cincea unitate, după o nouă deschidere în Galați

Auchan deschide un nou magazin ATAC Hiper Discount la Galați, după unitățile inaugurate anul acesta în Brașov, Ploiești, Timișoara...

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui fost magazin Cora

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui magazin Cora rebranduit și remodelat, în cadrul centrului comercial Supernova...