All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 16 ianuarie | 2021
-2.7 C
București

August, prima lună de scădere pentru IMM-urile din România

IMM-urile din România încheie sezonul de vară cu prima lună de scădere de după redeschiderea economiei, la mijlocul lunii mai.

Comparativ cu luna iulie, evoluția cifrei de afaceri a fost una negativă, de -13,85%, iar cea anuală și-a menținut trendul, înregistrând -3,76%.

Statistica este realizată de Barometrul SmartBill, primul instrument de măsurare în timp real a evoluției IMM-urilor din România. 

Scăderi pe aproape întreaga linie

Potrivit platformei, ce monitorizează peste 20.000 de întreprinderi mici și mijlocii din toată țara, luna august este doar a treia din 2020 cu cifre negative, alături de ianuarie și aprilie.

Valorile sunt, însă, foarte apropiate de cele înregistrate în august 2019, când scăderea a fost de 12 procente.

De altfel, singurul sector ce a mai înregistrat cifre pozitive în luna august este cel al activităților de servicii administrative și de suport – +2%.

Cele mai mari scăderi au fost identificate în cazul agriculturii și pescuitului (-46%), sănătății și asistenței sociale (-21%) și transportului (-19%).

La nivel regional, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Sud-Vest, de peste -30%, în timp ce tot restul României s-a menținut între -10% și -20%.

- PUBLICITATE -