Auchan Drumul Taberei se transformă într-un hub comercial și social

Auchan Drumul Taberei va reprezenta spațiul central al vieții comunitare din cartier. Transformarea vizează remodelarea și extinderea unor spații ale centrului comercial, noua suprafață totală ajungând la 12.700 mp GLA.  

Investiția în valoare de 10 milioane de euro va stimula dezvoltarea urbană locală și durabilă, implicarea oamenilor în viața cartierului și a comunității în care trăiesc.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Transformare – extensie și evoluție

Primul pas, deja inițiat, este reprezentat de extinderea suprafeței comerciale cu 2.400 m2. În prezent, se realizează relocarea comercianților, construirea mezaninului și compartimentarea noilor spații. Crearea a 30 de noi magazine va duce la diversificarea și îmbunătățirea ofertei comerciale și a modalității de petrecere a timpului liber pentru vizitatorii centrului.

Zona de food-court, „food-to-food” connect, va reprezenta ancora principală a parterului, ocupând 15% din suprafața comercială a centrului și va oferi clienților un mix de restaurante și fast-food, într-o nouă arhitectură urbană.

Noul design păstrează amprenta istorică a cartierului Drumul Taberei dar aduce și o abordare nouă, urbană, creionată de echipa de arhitecți Igloo și dezvoltată de antrepriza Octagon Contracting and Engineering.

Auchan Drumul taberei – Platformă de activare civică urbană

O componentă majoră în acest proces de transformare este crearea unui hub comunitar. Acesta va fi un spațiu care va funcționa ca o interfață între centrul comercial și locuitorii cartierului. Hub-ul are drept scop activarea urbană și socială și invită orice cetățean care nu vrea să fie doar un simplu spectator la viața cartierului, să se implice şi să își pună amprenta asupra felului în care cartierul se va dezvolta.

Auchan Drumul Taberei va deveni și o scenă a comunității, pentru cetățeni, grupuri de inițiativă sau organizații locale, pentru a-și demara proiectele în interesul oamenilor din comunitate. Noul spațiu comunitar le oferă un loc pentru întâlniri, prezentări, expoziții, conferințe, audiții, cursuri, ateliere precum și o scenă pentru dezbateri publice cu diferiți actori urbani ca și noi.

Hub-ul își propune să stimuleze implicarea civică a oamenilor din Drumul Taberei în viața comunității, pentru că ține de noi să creăm un oraș mai frumos în care să trăim. Prin serie de activităţi de petrecere a timpului liber, utile, educative și distractive, centrul devine o scenă, un loc de expresie al oamenilor si de reflecție asupra problemelor și dezvoltării comunității.

Oferim astfel locuitorilor cartierului Drumul Taberei un centru comercial care nu va fi un simplu pol de magazine ci un spațiu care aduce împreună comunitatea locală. Ne dorim ca odată ce proiectul va fi finalizat, în decursul trimestrului al doilea al anului 2018, să deservim nevoile comunității la un alt nivel, printr-o varietate de noi experiențe și să contribuim la dezvoltarea orașului” spune Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor de vânzare cresc continuu. La Cluj se apropie de 3.000 euro / mp

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au înregistrat o creștere de 14% în noiembrie comparativ cu...

Leroy Merlin închiriază un depozit de aproape 9.000 mp în CTPark Bucharest West

CTP anunță că Leroy Merlin, unul dintre jucătorii din piața de bricolaj locală, a închiriat 8.800 de metri pătrați...