Auchan a cumparat hipermarketurile Real

sursa foto: pitesteanul.ro

Metro a incheiat, in 30 noiembrie, cu firma franceza Groupe Auchan un acord avand ca obiect vanzarea operatiunilor derulate de Real in Europa de Est.

 

Auchan va prelua activitatile operationale si imobilele aferente ale filialei Metro din Polonia, Romania, Rusia si Ucraina. Pretul de achizitie se cifreaza la 1,1 miliarde €. Tranzactia necesita aprobarea din partea autoritatilor competente in domeniul concurentei si, conform estimarilor, va fi finalizata in 2013.

Vianney Mulliez, presedintele structurii de conducere a Groupe Auchan, a afirmat: „Prin achizitionarea activitatilor comerciale desfasurate de Real in cele patru tari, Groupe Auchan valorifica oportunitatea de a echilibra prezenta sa in Europa Centrala si de Est; celelalte doua regiuni principale sunt reprezentate de Europa de Vest si Asia. In mod suplimentar, avem posibilitatea de a le oferi clientilor nostri servicii imbunatatite, prin intermediul echipelor deosebit de profesioniste in care avem incredere deplina – atat la Real, cat si la Auchan.”

In viitor, magazinele Real din Europa de Est isi vor desfasura activitatea sub egida marcii Auchan.

„Prin Auchan am identificat cumparatorul optim pentru activitatea desfasurata in Europa de Est de catre Real: Real este deja pozitionata foarte bine in aceste tari si se remarca printr-un potential deosebit de crestere. Pentru magazinele Real si angajatii acestora, Auchan ofera oportunitati bune de dezvoltare”, afirma Olaf Koch, presedintele consiliului de administratie al Metro.

Vanzarea activitatilor derulate de Real in Europa de Est catre Groupe Auchan include 91 de centre comerciale Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si imobilele din 14 locatii aflate in proprietate.

Real a obtinut in cele patru tari in anul 2011 o cifra de afaceri de peste 2,76 miliarde euro si dispune de aproximativ 20.000 de angajati.

Auchan are in cele patru tari 98 reprezentante unde isi desfasoara activitatea aproximativ 65.000 de angajati.

 

- Publicitate -

Ultimele

Diferenta dintre metoda traditionala de facut clatite si aparatul automat Pancake Corner

Intr-o lume in care tehnologia a devenit omniprezenta si ne-a simplificat multe activitati, exista intotdeauna intrebarea daca metodele traditionale,...