Au fost desemnaţi finaliştii competiţiei Energy Challenge 2018

38 de studenţi – din ani de studiu diferiţi – din centrele universitare Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad, Braşov şi Oradea au avut ocazia de a-şi expune în faţa unui juriu exigent ideile inovative și propunerile de proiecte din domeniul eficienței energetice, energiei verzi și digitalizării.

Juriul, format din specialiști în domeniul energiei, a analizat şi a notat fiecare proiect în parte, punctând în mod deosebit gradul de inovare precum şi potenţialul real de materializare şi aplicabilitate a ideilor formulate. A fost punctată de asemenea originalitatea iniţiativelor studenţeşti dar şi dezinvoltura şi pasiunea cu care acestea au fost prezentate.

Echipele finaliste şi proiectele propuse sunt:

  • Energon – Regândirea panourilor fotovoltaice
  • Lumos – Produs pentru reducerea consumului electric
  • RV TEAM – Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei
  • Green skylines – Acoperişurile verzi ale oraşului
  • Power2Go – Rucsacul energetic 
  • EONsmart – Aplicaţie care integrează servicii tehnice
  • Energydrop – Micro-hidrocentrala electrică portabilă
  • For a better future – Revoluţionarea sistemului educaţional
  • I.T – Maşina de teren electrică

Echipele finaliste vor beneficia în perioada 26 februarie – 2 martie a.c., de o săptămână de training pe teme de Resurse Umane și dezvoltarea proiectelor, în cadrul Energy Challenge Academy de la Târgu Mureş, şi se califică pentru  marea finală care va avea loc în luna aprilie, tot la Târgu Mureș.

Premiile pentru această ediţie sunt în valoare totală de circa 7000 de euro.

Ce este Energy Challange

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei.

Competiția debutat în 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Din 2017 competiţia se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Petru Maior din Tg. Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești.

Asociațiile studențești partenere: ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj Napoca.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...