Atria Urban Resort, un nou complex rezidențial cu 1.400 apartamente

Străulești Lac Alfa SA, companie deținută de SIF Moldova și Cityring Property anunță dezvoltarea unui proiect rezidențial cu 1.400 de apartamente, ce urmează să fie dezvoltat în patru faze până în 2023.

Noul proiect se construiește în sectorul 1, zona lacului Străulești, în vecinătatea Colosseum Retail Park, pe un teren de nouă hectare. Prima fază, cuprinzând un total de 160 de apartamente (studio-uri, două și trei camere), un parc privat și o piscină dedicată rezidenților, este deja în construcție și urmează să fie livrată în trimestrul III 2019.

„Atria Urban Resort este un concept complet nou în piață, iar pentru dezvoltarea acestuia am colaborat cu compania londoneză JTP Arhitects, specializată în planificarea comunitară. Cu o viziune ce pune oamenii în centrul procesului de proiectare, am obținut un proiect unde 75% din suprafață va fi acoperită de parcuri interioare, spații verzi, alei și parcaje, integrate într-un concept unitar de pesiagistică”, explică Liviu Lepădatu, CEO, Cityring Property, investitor în cadrul proiectului.

Pe lângă facilități precum locuri de joacă, piscină, alei pietonale, sau spații special amenajate, unde copiii pot interacționa cu natura, ansamblul va beneficia de un Community Manager ce va avea rolul de a organiza evenimente pentru rezidenți, de la programe de parenting și educaționale, la petreceri, propuneri pentru petrecerea timpului liber, expoziții, sau spectacole.

În prima fază sunt puse spre vânzare studio-uri în suprafață utilă de 40 mp, apartamente de două camere (cu suprafețe totale utile între 50-60 mp) și apartamente de trei camere (cu suprafețe totale utile între 65 -85 mp). Prețul mediu de vânzare este de 1.150 EUR/ mp util + TVA, astfel încât majoritatea apartamentelor se încadrează în TVA de 5%. „Proiectul nostru se adresează cu precădere familiilor tinere, oferind o calitate superioară a locuirii la prețuri accesibile, într-o zonă urbană, cu infrastructura în plină dezvoltare”, mai spune Liviu Lepădatu.

Atria Urban Resort – fișa de proiect

INVESTITORI: SIF Moldova și Cityring Property

DEZVOLTARE IMOBILIARĂ: Ansamblu rezidențial integrat, totalizând 1400 de apartamente, ce urmează să fie dezvoltat în patru faze până în 2023, cu o valoare totală de peste100 milioane de EUR.

ZONA: Sector 1, șoseaua Chitilei 242, pe malul lacului Străulești.

PUNCTE DE INTERES ÎN ZONĂ: Colosseum Retail Park, proiect aflat în expansiune cu o investiție de 30 de milioane EUR, stația de metrou Străulești la 5 min de mers cu mașina, noul pol de birouri din zona Expoziției-Piata Presei la 15 min de mers cu mașina.

PRIMA FAZĂ: cuprinde 160 de apartamente (studio-uri, două și trei camere), un parc privat și o piscină dedicată rezidenților, este deja în construcție și urmează să fie livrată în trimestrul III 2019.

PREȚURI: 1.150 EUR/ mp util + TVA.

FINISAJE: centrale Vaillant, termoizolație Ceresit/Baumit, tămplărie Rehau, încălzire prin pardoseală, obiecte sanitare Belform și Ideal Standard, parchet Egger, gresie și faianță Marazzi, sisteme electrice Legrand, uși Pinum.

PARTENERI: master plan design – JTP Architects Londra, urbanist – prof. Dr. Arh Enache Constantin, peisagist Nicolas Triboi, arhitect Silviu Mihailescu, antreprenor general faza 1 – Somet SA.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...