Atelier de confecții metalice: 4 accesorii de care ai nevoie

Un atelier de confecții metalice se poate dovedi o afacere profitabilă, cu condiția să ai un minim de cunoștințe în acest domeniu. În mediul rural, oamenii vor avea nevoie întotdeauna de unelte pentru muncile agricole, de stâlpi metalici pentru garduri sau de tablă pentru acoperiș. De asemenea, nu te-ai putea plânge de clienți nici la oraș, pentru că și aici se caută rafturi, grătare, panouri publicitare, chioșcuri metalice și multe altele.

Prin urmare, vei avea de lucru, dar înainte de asta trebuie să îți utilezi atelierul cu toate cele necesare. Utilajele multifuncționale capabile să efectueze o serie de operațiuni pot reprezenta o investiție prea costisitoare pentru un întreprinzător aflat la început de drum. Te vei putea gândi la o astfel de investiție după ce afacerea va începe să aducă profit, dar până atunci, iată care sunt accesoriile de bază de care ai nevoie!

Banc de lucru

Dimensiunile acestuia se aleg în funcție de suprafața spațiului pe care îl ai la dispoziție, însă acesta trebuie să fie suficient de întins încât să îți permită să lucrezi nestingherit.

Ca dotări minime, bancul de lucru trebuie să includă un dulap pentru sculele pe care le folosești în mod curent, unul sau mai multe sertare și o poliță pentru depozitare. De asemenea, ideal ar fi să comanzi un banc de lucru prevăzut cu suporturi speciale pentru montarea unei menghine sau a unui polizor.

Aparat de sudură

Sudura este cea mai eficientă și la îndemână metodă de a îmbina două bucăți de metal, iar pentru a face asta ai nevoie de un aparat de sudură. Cele mai des folosite aparate sunt cele cu electrozi, astfel că pentru început îți este suficient  un astfel de dispozitiv. Utilizarea unui aparat de sudură impune purtarea unui echipament de protecție, cea mai importantă piesă fiind masca.

O masca de sudură trebuie să îți protejeze ochii de flama puternică, permițându-ți în același timp să urmărești câmpul de lucru, pentru a efectua sudura corect. Echipamentul se completează cu mănuși de protecție și un șorț sau îmbrăcăminte specială, care să protejeze pielea.

Mașină de găurit

Metalul este un material dur, iar pentru a fi prelucrat este nevoie de utilaje special adaptate. Mașina de găurit este un accesoriu care nu are cum să lipsească dintr-un atelier de confecții metalice. Pe piață există o ofertă foarte variată de mașini de găurit, mai mult sau mai puțin performante, iar tu trebuie să alegi un model care să corespundă strict nevoilor tale. Multe dintre ele vin și  cu accesorii opționale care ți-ar putea fi de folos.

Pistol de vopsit

Finisajele confecțiilor metalice presupun și vopsirea pieselor, atât pentru a le da un aspect plăcut vederii, cât și pentru a le proteja împotriva ruginii. Modul în care este realizată vopsirea poate face diferența între o lucrare de calitate și una făcută de mântuială, de aceea o astfel de operațiune necesită o atenție deosebită și abilități specifice, dar și uneltele potrivite.

Ai nevoie de un pistol de vopsit pe care îl alegi ținând cont de trei criterii esențiale: puterea, debitul și capacitatea rezervorului. Mai trebuie să știi că pistoalele de vopsit se împart în două categorii, respectiv cele pe bază de aer comprimat, numite și pneumatice, și cele fără aer. Acestea din urmă sunt acționate de un motor electric și sunt recomandate în special pentru suprafețele întinse.

În același timp, trebuie să te asiguri că ai permanent la dispoziție un stoc suficient de materii prime. Este vorba de tablă, profile laminate, țevi, sârmă, șuruburi, nituri, vopsele și grunduri.

Pentru că vei funcționa ca societate comercială, nu poți să îți începi activitatea fără a avea și o casă de marcat, un calculator cu imprimantă, precum și consumabile de birotică.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...