Atac rasist fără precedent în ultimii zeci de ani în SUA: „Trimite-o înapoi!”

„Trimite-o înapoi!” au cântat mii de oameni prezenți la un miting organizat de Președintele Donald Trump în Carolina de Nord, cu trimitere directă la Ilhan Omar, o congresmană de origine somaleză.

Izbucnirea publicului, deși nesusținută de președinte, vine în urma unui tweet lansat de Trump în care acuza mai multe femei din Congres, fără a o numi pe Omar, că doar critică și se întreba, retoric, de ce „nu se întoarc în țările lor de origine, infestate de crime, rezolvă problemele de acolo și apoi se întorc în America să ne arate cum se face.”

Mai târziu, președintele a declarat că acel tweet se referă la Omar și congresmanele republicane Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, și Ayanna Pressley, deși acestea din urmă s-au născut în SUA.

„Send her back!”

„Omar a acuzat Statele Unite pentru atacurile teroriste asupra țării noastre, spunând că terorismul este o reacție la implicarea noastră în afacerile altor popoare” a început Trump discusul de miercuri noaptea la mitingul din Greenville, Carolina de Nord, în timp ce mulțimea a început să huiduie.

„A înjunghiat soldații americani implicați în Black Hawk Down, cu alte cuvinte, a calomniat americanii curajoși care încercau să mențină pacea în Somalia” unde s-a născut Omar.

În aprilie, Omar a publicat un tweet, în care a afirmat că forțele americane au ucis „mii” de somalezi în timpul misiunii „Black Hawk Down” din 1993 – în ciuda faptului că mai mulți analiști au concluzionat că numărul a fost mult mai mic.

„Omar a minimizat atacurile din 11 septembrie asupra patriei noastre, spunând că „unii au făcut ceva”, a continuat Trump. „Nu cred! Unii au făcut ceva? Da, unii oameni au făcut ceva, bine! A cerut compasiune pentru recruții ISIS care încearcă să se alăture organizației teroriste, ea căuta compasiune, Omar a râs că americanii vorbesc despre Al Qaeda într-un ton amenințător și remarcă: „Al-Qaeda te face mândru! Al-Qaida te face mândru! Nu vorbești așa despre America”, a încheiat Trump.

În acest moment publicul a început să scandeze „Trimite-o înapoi”, iar președintele a plecat de pe podium. După eveniment, Trump a trimis un tweet în care se declara încântat de eveniment și oamenii minunați din Carolina de Nord.

Reacții de șoc pe Twitter

Ca răspuns la evenimentele din noaptea de miercuri, Omar a citat activista pentru drepturile civile și poetul Maya Angelou pe Twitter: „Poți să mă împuști cu cuvintele tale, Poate mă poți tăia cu ochii, Poate mă omori cu ura, Dar totuși, ca aerul, mă voi ridica.”

Congresmana republicană Ocasio-Cortez a trimis un tweet chiar înainte de ora 1:00 ET, spunând „celor speriați pentru viitorul nostru: putem trece prin asta mai bine decât am început. Avem puterea să trecem peste ură”.

Candidații democrați prezidențiali Kamala Harris, Elizabeth Warren și Kirsten Gillibrand s-au alăturat rapid acestor reacții.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...