Ardezia: 10 idei de utilizare în amenajarile exterioare

Ardezia, cunoscută ca fiind unul dintre cele mai durabile materiale ce pot fi folosite pentru realizarea amenajărilor, aduce o nouă perspectivă asupra felului în care poți îmbunătăți performanțele grădinii tale. Iată cum poți folosi ardezia în amenajări exterioare și ce avantaje îți aduce aceasta. 

Amenajări rustice ale aleilor

Ardezia este un material a cărui paletă cromatică se potrivește în aproape orice context. De aceea, dacă îți dorești o amenajare specială la nivel exterior, atunci placarea aleilor cu ardezie este cea mai bună soluție. Alege placile de ardezie de la Piatra Online pentru a te bucura de un aspect excepțional, calitativ și în perfectă concordanță cu spațiul tău exterior și bucură-te de o amenajare cu adevărat estetic, ce va dura peste ani.

Amenajări la nivelul terasei

Terasa este o zonă pe care trebuie să o amenajezi cu bun gust, pentru că aici îți vei petrece zilele și serile de vară, bucurându-te de frumusețea naturii. Plachează suprafața terasei cu ardezie, optând pentru tonuri de verde închis, dacă dispui de piscină sau de nuanțe de bej sau cărămiziu pentru zonele uzuale de trafic. 

Amenajarea soclului casei

Zona de soclu face parte integrantă din arhitectura grădinii tale, iar din acest motiv ar trebui să optezi pentru utilizarea unor plăci de ardezie cât mai apropiate ca nuanță de zona terasei. În acest fel îmbunătățești estetica generală, dar și punctual fațada casei tale.

Amenajarea unui grătar de grădină

Deși în general se preferă travertinul sau granitul pentru grătarele de grădină, ardezia poate fi un substituent destul de bun. Alege așadar să plachezi grătarul de grădină folosind plăci de ardezie, pentru că acestea vor avea duritate și o estetică cu adevărat unică.

Amenajarea stâlpilor de grădină

Dacă exteriorul casei tale include elemente de decor de tipul coloanelor sau a stâlpilor, atunci poți încerca să le îmbunătățești acestora aspectul folosind plăcile de ardezie. Ardezia va avea o strălucire fină și elegantă și te va ajuta să obții un aspect cu totul deosebit.

Amenajarea gardului

Zona gardului poate fi și ea pusă în valoare cu ajutorul ardeziei. Doar alege plăcile de culoarea preferată și acoperă suprafețele monotone de beton. 

Amenajarea zonelor de relaxare

Dacă vrei să scoți în evidență personalitatea spațiului tău exterior, atunci ai putea construi mici băncuțe de piatră, pe care să le plachezi cu ardezie. Efectul este cu adevărat unul special, pentru că ardezia va evidenția simplitatea și personalitatea spațiului tău.

Amenajarea bordurilor

Dacă nu vrei să optezi pentru materiale tradiționale, ci vrei să aduci unicitate spațiului tău exterior, atunci ardezia este unul dintre cele mai potrivite materiale. Alege nuanța dorită și apelează la specialiști care să te ajute în ceea ce privește montajul. 

Amenajarea spațiului verde

O idee bună de a imprejmui spațiul verde este aceea de a folosi placarea gardurilor delimitatoare cu ardezie. Dacă nu ai împrejmuit folosind un gard, atunci optează pentru delimitarea zonelor cu ajutorul unor mici insule de ardezie, ca niște pași ce imprejmuiesc zona protejată.

Amenajează bucătăria de vară

Dacă dispui de o bucătărie de vară, pe care vrei să o amenajezi într-un mod cât mai funcțional, astfel încât aceasta să se curețe cu ușurință, atunci ardezia este opțiunea perfectă. Ardezia oferă suprafețe fine, fără imperfecțiuni sau pori, astfel că poți acoperi pereții, zona de lucru a bucătăriei sau blaturile. 

De asemenea, dacă alegi să acoperi și glafurile, vei vedea că acestea îți vor fi de mare ajutor și îți vor permite să te bucuri de o amenajare perfectă a spațiilor, chiar dacă acestea sunt expuse la exterior. 

Ardezia este un material perfect pentru zonele exterioare, în cea mai mare parte pentru că ea oferă rezistență foarte mare și o durabilitate pe măsură. Adăugând la acestea și o frumusețe deosebită, vei vedea că ardezia este o opțiune pe care merită să o iei în considerare indiferent dacă vrei să te ocupi de amenajări interioare sau exterioare. 

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...