Arctic susține primele clase de învățământ dual din județul Dâmbovița

Arctic a încheiat un parteneriat strategic cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Primăria Municipiului Târgovişte pentru susținerea primelor clase în regim de învățământ profesional dual din județul Dâmbovița.

Prin această colaborare, Arctic își propune să se implice în formarea profesională a elevilor atât pe parcursul celor trei ani de studii, cât și după absolvire.

Parteneriatul debutează cu un număr de 56 de elevi înscrişi în program, acesta urmând să crească semnificativ de la un an la altul. Absolvenții cursurilor Arctic vor fi familiarizați cu operarea echipamentelor tehnologice inteligente specifice industriei 4.0 și, la finalul stagiului de pregătire, vor avea prioritate la angajare în noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic din localitatea Ulmi. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Arctic oferă elevilor din cele două clase burse lunare, în valoare de 300 lei, și burse de merit în funcție de performanțele școlare, în valoare de 600 de lei, precum și alte forme de sprijin material. De asemenea, pe perioada celor trei ani, elevii vor efectua de stagii de practică în cadrul fabricilor Arctic din Găești şi Ulmi, beneficiind de expertiza celor mai buni specialişti ai companiei. Pe întreaga perioadă a practicii, Arctic le va asigura elevilor participanți transportul către şi de la fabrică, dar și masa de prânz. La finalul celor trei ani, elevii beneficiari vor obţine calificarea de operatori la maşini cu comandă numerică sau electronişti pentru aparate şi echipamente.

„Pentru Arctic, investiția în pregătirea profesională a tinerei generații este o componentă importantă a strategiei de implicare în dezvoltarea sustenabilă a comunității locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă valoroasă de tehnicieni bine pregătiţi, familiarizaţi cu cerinţele unei unităţi de producţie moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.”, a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

„Elevii din liceele tehnice au nevoie de sprijin din partea companiilor pentru a acumula cunoștințele și abilitățile practice care să îi ajute să fie competitivi pe piața muncii. Iar acest program de învățământ dual ne permite să avem o contribuție reală la creșterea nivelului de pregătire al viitorilor absolvenți.”, a declarat Gabriela Coman, Director Resurse Umane Arctic.

Arctic se implică în mod constant în susținerea proiectelor educaționale la nivel local. Dintre acestea menționăm  parteneriatul cu Liceul Industrial din Găești prin care elevii beneficiază anual de materiale educaționale, rechizite și echipamente pentru dotarea laboratoarelor de lucru, dar și de seminarii susținute de reprezentanți ai departamentului de Cercetare și Dezvoltare.

În scopul identificării de noi talente, compania derulează deja parteneriate cu Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar şi cu Universitatea din Pitești.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...