Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul 1 milion la Ulmi, Dâmbovița

Arctic marchează producția a 1.000.000 de mașini de spălat rufe la fabrica de la Ulmi, județul Dâmbovița, prima fabrică din România cu standardul Industry 4.0.

Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 milioane euro, fabrica Arctic Ulmi integrează cele mai recente tehnologii de machine learning și procese de automatizare.

Peste 200 de roboți au fost implicați în procesul de producție al celor un milion de mașini de spălat.

Mai mult de 70% din operațiunile de producție au la bază sisteme autodeterminate și autogestionate, în vreme ce controlul calității este 100% automatizat.

Până în prezent, în departamentele de Cercetare și Dezvoltare au fost desfășurate peste 407.000 de ore de testare.

Producție sustenabilă

Datorită implementării tehnologiilor care funcționează după principiile Industry 4.0, consumul de energie per produs a fost diminuat cu 28%.

În plus, fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, sistemul  fotovoltaic producând până în prezent peste 1,7 milioane de kWh, o reducere cu aproximativ 600 tone a emisiilor de CO2.

Apa utilizată în procesul de producție este, la rândul ei, reciclată și refolosită în proporție de aproape 100%.

În plus a fost reciclată și refolosită o cantitate de aproximativ 26.000 de metri cubi de apă, echivalentul a 10 bazine olimpice.

Fabrica de la Ulmi are în portofoliu un număr extins de acreditări ca unitate de producție verde, fiind și singura din România care a primit certificarea LEED Platinum.

Arctic mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa, la Găești, unde s-au produs până acum peste 38 de milioane de aparate frigorifice.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...