Arctic a depășit 2 milioane mașini de spălat rufe produse la fabrica din Ulmi

Compania va investi peste 37,8 milioane euro într-o a doua linie de producție

Arctic a depășit două milioane mașini de spălat rufe produse în fabrica din Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din țară.

Mai mult, capacitatea fabricii Arctic Ulmi se va dubla, ajungând la 2,2 milioane de electrocasnice produse anual. Investiția în cea de-a doua linie de producție se ridică la peste 37,8 milioane euro.

În prezent, la Ulmi sunt fabricate peste 300 de modele de mașini de spălat rufe cu diverse dotări, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din alte 47 de țări.

Inaugurată la finele anului 2019, fabrica Arctic din Ulmi integrează cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning sau procese de automatizare.

În prezent, peste 200 de roboți sunt implicați în procesul de producție, generând o creștere a productivității cu 30%.

Peste 70% din operațiunile de producție au la bază sisteme autodeterminate și autogestionate prin intermediul aplicațiilor de tip Industrial Internet of Things (IioT).

Acestea colectează informații în timp real din aproximativ 22.000 de puncte de generare, adăugându-le la o bază de date ce cuprinde milioane de produse și componente.

Fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, sistemul fotovoltaic producând până în prezent peste 2,6 milioane de kWh, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 835 de tone a emisiilor de CO2.

Arctic mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, la Găești, unde s-au produs până acum peste 40 de milioane de aparate frigorifice.

CITEȘTE ȘI: Arctic, angajatorul din industrie cu cea mai mare notorietate locală

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...