Arabia Saudită a cumpărat clubul de fotbal englez Newcastle United

Arabia Saudită, prin fondul public de investiții al statului, achiziționează 80% din acțiunile clubului de fotbal englez Newcastle United.

Restul de acțiuni vor fi deținute de PCP Capital Partners și RB Sports & Media

Consorțiul a plătit fostului proprietar, Mike Ashley, 300 milioane de lire sterline (408 milioane de dolari).

Yasir Al-Rumayyan va fi noul președinte al clubului. Acesta este și guvernatorul Fondului de Investiții al Statului și președintele companiei petroliere Saudi Aramco.

Amnesty International a cerut în cursul zilei ca Premier League să includă în rândul testelor pe care proprietarii de cluburi de fotbal trebuie să le treacă și „respectarea drepturilor omului”.

Într-un comunicat, Federația Engleză de Fotbal (FA) arată că a primit asigurări că statul arab nu se va implica direct în clubul de fotbal.

În ciuda controverselor din jurul acestei tranzacții, un sondaj realizat în rândul suporterilor clubului din nordul Angliei arată că 93,8% sunt de acord cu vânzarea.

Newcastle United, înființat în 9 decembrie 1892, evoluează în prezent în prima ligă unde ocupă locul 19, penultimul, în clasament.

Alte două cluburi importante din fotbalul european sunt controlate de țări din Orientul Mijlociu prin companii de stat, Manchester City și Paris Saint-Germain.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...