Arabia Saudită a cumpărat clubul de fotbal englez Newcastle United

Arabia Saudită, prin fondul public de investiții al statului, achiziționează 80% din acțiunile clubului de fotbal englez Newcastle United.

Restul de acțiuni vor fi deținute de PCP Capital Partners și RB Sports & Media

Consorțiul a plătit fostului proprietar, Mike Ashley, 300 milioane de lire sterline (408 milioane de dolari).

Yasir Al-Rumayyan va fi noul președinte al clubului. Acesta este și guvernatorul Fondului de Investiții al Statului și președintele companiei petroliere Saudi Aramco.

Amnesty International a cerut în cursul zilei ca Premier League să includă în rândul testelor pe care proprietarii de cluburi de fotbal trebuie să le treacă și „respectarea drepturilor omului”.

Într-un comunicat, Federația Engleză de Fotbal (FA) arată că a primit asigurări că statul arab nu se va implica direct în clubul de fotbal.

În ciuda controverselor din jurul acestei tranzacții, un sondaj realizat în rândul suporterilor clubului din nordul Angliei arată că 93,8% sunt de acord cu vânzarea.

Newcastle United, înființat în 9 decembrie 1892, evoluează în prezent în prima ligă unde ocupă locul 19, penultimul, în clasament.

Alte două cluburi importante din fotbalul european sunt controlate de țări din Orientul Mijlociu prin companii de stat, Manchester City și Paris Saint-Germain.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...