Aproape jumătate dintre români nu își permit o masă corespunzătoare

Un procent de 43% dintre români se află la limita sărăciei și nu își permit o masă corespunzătoare. Este al doilea cel mai mare procent din UE după Bulgaria (44,6%).

De altfel, alte patru țări înregistrează procente de peste 25% din populație care nu își permite o masă corespunzătoare, respectiv Slovacia, Grecia, Ungaria și Lituania.

La nivelul Uniunii Europene, în 2022, 8,3% din populație nu își putea permite o masă care conține carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare două zile, cu un punct procentual mai mult decât în 2021 (7,3%).

Mai mult, luând în considerare persoanele expuse riscului de sărăcie, ponderea la nivelul UE era de 19,7% în 2022, cu 2,2 procente mai mare decât în 2021 (17,5%), arată datele Eurostat.

Pe de altă parte, cea mai mică pondere a persoanelor care nu își pot permite o masă corespunzătoare a fost înregistrată în Irlanda (5%), Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Niciun sat din România nu se află în topul destinaților rurale la nivel global

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...