Aproape jumătate dintre părinți folosesc aplicații de control parental

Potrivit unui studiu Kaspersky, majoritatea părinților sunt îngrijorați de comportamentul digital al copiilor lor și doresc să-l gestioneze și să îl monitorizeze.

Astfel, aproape jumătate dintre respondenți (48%) folosesc aplicații de control parental și 45% verifică în mod regulat istoricul de pe internet al copiilor.

Mai mult, 51% dintre părinți raportează despre copiii lor că folosesc dispozitive digitale sub supravegherea fie a unui părinte (42%), fie a unui membru al familiei (9%).

Majoritatea părinților caută să controleze videoclipurile pe care copiii le vizionează (60%), site-urile pe care le vizitează (56%) și jocurile pe care le joacă (52%).

În plus, 49% dintre respondenți doresc să limiteze timpul petrecut de copii online și pe dispozitivele lor, pe parcursul zilei.

Interesant este că aproape un sfert dintre respondenți (23%) au încredere în copiii lor și nu-i controlează în niciun fel.

Potrivit rezultatelor sondajului, părinții și familia poartă principala responsabilitate pentru reglementarea comportamentului copiilor în spațiul digital (87%).

Totuși, peste un sfert (28%) consideră că profesorii și școlile ar trebui să facă acest lucru, iar 27% consideră că cei mici ar trebui să-și asume responsabilitatea.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...