Aproape jumătate dintre joburile disponibile pot fi accesate de Generația Z

Pe măsură ce vacanța de vară se apropie, segmentul tinerilor din noua generație devine tot mai activ în căutare de internship-uri, joburi part-time sau sezoniere.

Astfel, peste 4.000 de noi CV-uri au fost completate în ultima lună pe BestJobs de către candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

În plus, tot în ultimele 30 de zile s-au înregistrat în platformă de două ori mai multe aplicări din partea acestor candidați față de media ultimelor 6 luni.

Și ofertele de muncă destinate celor fără experiență sau de nivel începător au crescut, iar 43% dintre ofertele de muncă disponibile pe BestJobs se adresează candidaților fără experiență sau entry-level.

Tinerii fără experiență aplică la joburi part-time sau la internshipuri

Potrivit datelor de pe platformă, majoritatea tinerilor fără experiență aplică pentru joburi part-time precum curieri, livratori de mâncare, ambalatori de colete, ospătari, barista, personal în restaurant.

Printre domeniile de interes pentru tineri se mai numără și IT-ul, industria de gaming fiind foarte atractivă pentru Generația Z.

Nu în ultimul rând, există și un număr mare de oportunități de internship în domenii precum Retail, Banking, Producție auto, Logistică și IT.

CITEȘTE ȘI: O treime dintre tinerii din Generația Z vor să lucreze în domenii tehnice

- publicitate -