Aproape jumătate dintre angajatori nu sunt pregătiți pentru transparentizarea salariilor

40,5% dintre angajatori nu sunt pregătiți pentru transparentizarea salariilor și se tem că o astfel de măsură va duce la demotivarea unor angajați și va crește fluctuația de personal, arată eJobs.

Doar 28,3% dintre companiile respondente sunt pregătite pentru transparentizarea salariilor, iar 31,3% trebuie să mai pună la punct câteva aspecte înainte de a putea face acest lucru.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre angajatori sunt de acord că anunțurile de angajare cu salariul la vedere ar crea o serie de efecte pozitive în piață.

În plus, recrutorii mai cred că, implementată corect, această măsură crește satisfacția, motivația și productivitatea angajaților și că se vor scurta procesele de recrutare.

37,9% dintre respondenți recunosc că acele companii cu salarii peste media pieței vor atrage mai mulți candidați, iar 7,6% spun că nu vor mai fi motive de discuții și invidii în echipe.

Comisia Europeană a prezentat, la începutul lunii martie, o propunere legislativă privind transparența salarială, menită să asigure faptul că femeile și bărbații primesc salarii egale pentru o muncă egală.

Una dintre măsurile cuprinse în această propunere vizează publicarea salariilor în anunțurile de angajare.

Astfel, angajatorii vor trebui să ofere informații cu privire la nivelul inițial de remunerare sau la intervalul aferent acestuia.

CITEȘTE ȘI: Piața muncii începe să dea semne de revenire la nivelul pre-pandemic

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...