Aproape jumătate dintre angajați lucrează deja exclusiv de la birou

România a ieșit din starea de alertă după aproape doi ani de la începerea pandemiei, iar planurile companiilor arată că angajații se vor întoarce la birou.

În prezent, aproape 45% dintre angajați lucrează doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an.

Alți aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvență.

Cei mai mulți își doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puțin trei zile pe săptămână (39,1%) și doar 3 din 10 angajați preferă în continuare lucrul de la distanță.

Aproape 60% dintre angajați spun că politica în compania unde lucrează prevede desfășurarea activității doar de la birou sau în sistem hibrid cu prezență în principal fizică.

Alți aproape 30% merg la sediu când au nevoie să interacționeze cu colegii sau simt nevoia să socializeze.

Interesant este că peste 70% vor să lucreze de la birou în 2022 sau cel puțin în sistem hibrid, arată un sondaj Genesis Property.

Cât de sigure sunt birourile

Doar 34% dintre angajați consideră că biroul lor este mai sigur pentru sănătate acum decât în urmă cu un an.

16% spun că sunt în continuare îngrijorați pentru starea de sănătate atunci când sunt la birou, în contextul evoluției cazurilor la începutul acestui an.

Aproximativ 90% apreciază că, la birou, colegii lor respectă cel puțin parțial normele sanitare.

În același timp, peste 26% consideră că drumul până la birou reprezintă un risc la fel de mare pentru sănătatea lor cum este și lucrul la birou, pentru că 28% folosesc transportul în comun.

CITEȘTE ȘI: Aproape jumătate dintre angajații români lucrează în fiecare zi de la birou

- publicitate -